keskiviikko 17. toukokuuta 2023

Tuttuja kirkkoja


Johanneksen kirkko Ullanlinnassa ja Töölön kirkko Taka-Töölössä - kaksi eri aikakauden erilaista kirkkoa. Edellinen valmistui 1891 kasvavan Helsinkiin kaupungin kolmanneksi kirkoksi ja jälkimmäinen 1930 vaurastuvan kaupungin porvariston uudelle asuinalueelle.

Tykkään molemmista kirkoista ja molempia olen valokuvannut ahkerasti myös blogiini. Johanneksen kirkosta otin kauniin ulkokuvan lähes lumettomassa tammikuussa 2020 (täällä) sekä rauhallisen sisäkuvan seuraavan vuoden tammikuussa 2021 (täällä), jolloin kuvasin myös kirkon komean pääsisäänkäynnin patsaineen (täällä). Töölön kirkkoa ihastelin blogissani ensimmäistä kertaa ulkoa jo lokakuussa 2016 (täällä) ja sisäkuvia julkaisin sopusuhtaisesta kirkosta joulukuussa 2019 (täällä). 

Aurinkoisina toukokuun päivinä kiertelin taas kerran kummankin kirkon ympäristössä. Ja taas löytyi niin ihania kuvakulmia, että en voinut välttää niiden ikuistamista. Upeasta Johanneksen kirkostahan minulla ei ollut vielä kevätkuvaa, ja Töölön kirkon minimalistiset ulkokoristeetkin olivat ikuistamatta.

Ja rakennusten taustana sinistäkin sinisempi keväinen Suomi-taivas :) Kuten kuvista näkyy reviirini on lonkkaleikkauksen jälkeen lisääntymässä kovaa vauhtia…

Töölön kirkko Töölön lukion puolelta

Töölön kirkon pääsisäänkäynti Topeliuksen puiston puolella

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hannele, Kirkkoja riittää moneen makuun ja moneen tyyliin - liikaakin? Itse en ole vielä sinut rakennusten edustaman uskon kanssa, mutta rakennukset ja niiden tunnelma kiinnostaa ja kiehtoo. Terv InnaVaara

      Poista