lauantai 29. lokakuuta 2016

Roosaa Töölössä


Opiskelijapoika muutti keväällä Tyttökaverinsa ja pikku-Maxin kanssa Töölön torin liepeille. Joten Mummi leikkeilee tänä talvena usein Töölössä - nelikuista kärräten ja nukuttaen.

Kaunis ja asettunut kaupunkimiljöö. Viimeksi olen viettänyt näillä seuduilla aikaa 1950- ja 60-luvuilla, jolloin Alma-mummi asui vuosia Sandelsinkadulla. Silloin alle kymmenvuotiaalle tutuksi tulivat Sandelsinkadun Adlon-elokuvareatteri (nykyään liikuntakeskus), Runeberginkadun ja Pohjoisen Hesperian kadun kulmassa sijainnut jätskikahvila - oliko nimi Primula? - ja nykyisen biljardisalin paikalla ollut Ritzin elokuvareatteri. Ja tietenkin Töölön kirkon alapuolella edelleen oleva leikkipuisto seisomakaruselleineen.

Eilisellä Max-lenkillä ihailin tasapainoista ja kauniin roosan väristä Töölön kirkkoa (Äitimuorin vihkikirkko) ja Döbelninkadun upeita pensashortensioita. Lyhyen kadun pieniä viheralueita hoitanee todellinen hortonomi, koska aiemminkin olen kaupunkikävelyllä pysähtynut ihailemaan kadun kukkaloistoa (täällä).

Lenkkeily Maxin kanssa jatkunee ensiviikolla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti