sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Näkymiä Tampereelta

Näkymä hotelli Tammerista

Lokakuun Suomi-retkemme suuntautui Tampereelle. Yövyimme perinteisessä hotelli Tammerissa (täällä), joka tosin nykyään on osa Radisson blue -hotelliketjua. Tilava ja kaunis 6. kerroksen kulmahuone, josta upeat näkymät Koskipuistoon ja Tammerkoskelle.

Päivällä syötiin vuohenjuustosalaattia ja hampurilaista kodikkaassa Pannu ja Huone -bistrossa (täällä) lähellä Särkänniemeä. Rento tunnelma ja ystävällinen isäntä. Lapsiystävällinen - isännän syyslomaa viettävä pikkupoika kertoi valmistaneensa salaattini. Illalla herkuttelimme kehutussa ravintola C:ssä (täällä) - mm. herkullista peuraa vuohenkääpäkastikkeella ja kanttarellijäätelöä kumppanina valkoviinimarjahyydykettä. Menuuseen kuuluneet viinit sai halutessaan puolikkaina annoksina, mikä ei kaikkialla enää onnistu! Tarjoilu oli ystävällistä, vähäeleistä - jopa etäistä - ja suht tyhjästä ravintolasta huolimatta yllättävän hidasta - jopa innotonta. Ihmetellessämme ravintolan nimen alkuperää tarjoilijaan tuli eloa hänen kertoessaan sen tulevan hänen nimestä - Christina.

Tampereesta jäi hyvä mieli. Rauhoittavia vanhoja punatiilisiä tehdasrakennuksia ja upea värikäs ruska. Koivutkin olivat kauniin keltaisia, toisin kuin pääkaupunkiseudulla, jossa ruskasta ovat tänä vuonna vastanneet lähinnä vaahterat ja pienemmät pensaat.

Näkymä Pyynikin kahvilasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti