sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Kokemuksia Keravalta

Lauantaina olin yksin kaupungissa. Olin ajatellut löhötä sohvannurkassa Muru kainalossa koko päivän. Tanssisivustoja selatessa huomasin, että Keravan tanssiharrastajat Taitokolmio (täällä) järjestää kolmetuntisen alkeisvalssia ja -tangoa Keravan keskuskoululla. Aikeissa oli ollut kokeilla Taitokolmiota - joku tanssikaveri oli kehaissut - joten ajatus tanssista alkoi kiehtoi enemmän kuin sohvanvaltaus. Ja alkeisryhmä tuntui oivalta tavalta tutustua uuteen seuraan. Ja kun treeniaikakin passasi eli kahdesta viiteen iltapäivällä.

GoogleMaps auki ja suunta Keravan keskuskoululle. Mutta helpommin sanottu kuin tehty. Lahden moottoritieltä Keravalle käännyttäessä mittavat tietyöt myllersivät maastoa ja sekoittivat Googlen kartan. Etsimäni Sibeliustie katosi ja katkeili. Useiden harhaanajojen ja kahden opastuken jälkeen löysin lopulta perille - viime tingassa.

Ystävällinen aktiiviseuralainen opasti minua seuran tavoille kertoen että treenit on tarkoitettu vain seuran jäsenille "mutta tutustu nyt ekan kerran ilman jäsenyyttä". 15 euroa kolme tuntia. Onneksi ei kaiken eksymisen jälkeen käännytetty ovelta!

Paikalla oli kolmisenkymmentä harjoittelijaa, pääosin aloittelijoita. Pikku hiljaa paikalle valui lisää miesviejiä - seura-aktiiveja? - ja saatiin tasaparit. Tiina Ranta opetti selkeäsanaisesti hitaan valssin ja tangon perusaskelia korostaen viennin ja seuraamisen tärkeyttä. Tätä harjoiteltiin mm. askeltaen parin kanssa ainoastaan vartalokontaktissa kädet vapaina. Opettaja korosti miesten määrätietoisen ja selkeän viennin tärkeyttä "make it or fake it".

Kiva, hyväksyvä ja oppimaan kannustava tunnelma. Perusaskellukseni ja seuraamistaitoni saivat vahvistusta - tarve joka tuntuu olevan pohjaton. Ehkä eksyn toistekin!

4 kommenttia:

 1. Taidat sitten liittyä jäseneksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo Turun Sekahaun jäsen, jotta pääsen Littoisten kivoihin kesätreeneihin edullisesti, mutta ehkäpä vuoden alusta liityn myös Taitokolmioon.... aika näyttää miten mummi mukisee..

   Poista
 2. Ihana juttu :) Kiva, että löysit perille tietyömyllerryksistä huolimatta ja kiva, että viihdyit. Tervetuloa toistekin :)
  T.kirsi Taitokolmiosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi, taidan pistäytyäkin, kun tulee sopiva treeni ja sopiva aika. Kiertelen pääkaupunkiseudun ja Länsi-Suomen seuratunteja, ja kivaa on ollut kun ensin olen rohkaiatunut seurakynnyksen ylittämään...

   Poista