torstai 11. toukokuuta 2023

Lounas Pesulassa


Sunnuntaina hurautimme Ukin kanssa kevään ensimmäiselle vierailulle Fiskarsiin eli Fiskariin, jonne Ukin mökiltä on maalaistietä matkaa runsaat 30 kilometriä. Kaunis ja aurinkoinen päivä oli kutsunut kylänraitille muitakin turisteja - mutta ei vielä ruuhkaksi - ja useimmat alueen näyttelytiloista, kaupoista ja kahviloista olivat auki jo kymmenen jälkeen aamupäivällä. 

Käyntimme ensisijainen tarkoitus oli ostaa Fiskars/Iittalan tehtaanmyymälästä uuteen mökkiin lisää valkoisia Teema-lautasia. Ne saatiin - osa jopa halvempaa kakkoslaatua - ja lyhyen joenvarsikävelyn jälkeen istuimme lounaalle Pesula-nimiseen kodikkaaseen kahvila/ravintolaan, josta kirjoitin viimeksi blogiini lokakuussa 2016 (täällä). Silloin sen nimi oli vielä Laundry - liekö ollut eri omistajilla vai onko nimi vain suomennettu? 

Oli miten oli, viihtyisä tuo entiseen pesularakennukseen kunnostettu kahvila oli edelleen. Mukavia nuoria ihmisia hoitamassa tarjoilua, kasvispainotteista ruokaa ja ulkona iso terassi, joka tosin ei vielä houkutellut ihmisiä. Sisällä oli kolme huonetta, jossa yhdessä oli kymmenisen pientä pöytää. Ukin kanssa istuimme kuitenkin erillisessä ”kabinettihuoneessa”, sillä ruokailuhuoneessa oli syömässä mies joka ilmoitti ettei halua koiria samaan tilaa. 

Söin maukasta intialaista riisi-papupataa ja jälkkäriksi (vegaanista?) suklaakakkua, tosin ruokaa paremmin mieleeni jäi juomani olut. Se oli Fiskarsissa valmistettua kylmää ja vaaleaa hanaolutta ja kutkutti sopivasti harjaantumatonta olutmakuani. Minulle riittää, että olut on sopiva kylmää eikä siitä jää kitkerää jälkimakua :)

Pesulaan palataan - varmasti. Ja silloin ulkoterassille - ja Fiskarsin panimon olusille.

Lounaaksi intialaista kasvisruokaa - Palak paneer 

Pesulan kabinettia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti