Museon sisäänkäynti
Luin jostain lehdestä, että fiskarilainen keraamikko Karin Widnäs (s.1946) on rakennuttanut oman keramiikkamuseon. Ylä-Fiskarsiin valmistuneen museon suunnitteli arkkitehti Tuomo Siitonen (s. 1946) ja se avattiin koronan alla vuonna 2019.
Kun Fiskarsin retkellä (täällä) mainitsin Ukille, että haluaisin käydä Widnäsin museossa, Ukki kertoi siellä jo jossain välissä pistäytyneensä - ja tykänneensä. Tykänneensä etenkin mielenkiintoisesta rakennuksesta ja sen viereen samalla kertaa valmistuneesta taiteilijan kodista ja työtilasta. Mutta käyvänsä mielellään uudelleen. Joten suuntasimme kohti Baklurantietä ja Ylä-Fiskarsia.
Marssin innostuneena museon ovelle ja määrätietoisesti sisälle. Eteisessä törmäsin itse taiteilijaan, joka oli törmäämisestä yhtä pölmistynyt kuin minä. Hän selitti, että museon on kiinni näyttelyn vaihtoa varten ja oven olisi pitänyt olla lukossa. Ja toivotti tervetulleeksi uudelleen viikon päästä. Erosimme hymyillen :)
Keramiikkamuseon nimi on KWUM, mikä tarkoittaa koreaksi unelmaa - Karin Widnäsin toteutunut unelma. Voisi myös kuvitella, että lyhenne viittaa taiteilijan nimikirjaimiin KW - mutta mistä UM…
Tämä selvinnee ensi kerralla. Sillä onhan mielenkiintoinen museorakennus nähtävä myös sisältä - ja tutustuttava museon näyttelyynkin :)
Vuosia sitten ostin parilla eurolla kirpputorilta taivaansinisen keramiikkarasia, johon tykästyin.
Myöhemmin tajusin, että se on Karin Widnäsin ehkä tunnetuin tuote - nimeltään Toiverasia,
jota edelleen myydään useissa eri väreissä.
Taiteilijan koti ja työtila
Tästä blogista saa mukavia käyntivinkkejä..
VastaaPoistaKiva, kun löytyy yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Mukavaa kevättä, InnaVaara
PoistaAnonyymi: InnaVaara on hyvin ehtiväinen nainen.
VastaaPoistaOlen menossa 25.5. Billnäsiin ja Fiskarsiin Enter ry:n järjestämälle matkalle. Käymme myös KWUMissa:) MK
MK, taidat ehtiä tutustua KWUM-museoon ennen minua. Mutta perässä tullaan, InnaAnni
Poista