tiistai 16. toukokuuta 2023

Toipilaan töitä


Lonkkaleikkauksesta toipuessa tuli kudottua useita villasukkia, joista kuvissa joitakin. Ylimmän kuvan sukissa on tuttua sydänkuviota (täällä), josta tykkään edelleen. Alakuvassa olevien sukkien varsi on neulottu Lankavan nettisivuilta löytyvän Kaiku-sukkien ohjeella (täällä). Näitä sukkia olen seiska-veikkalangasta neulonut mm. Äitimuorille, joka on tykännyt.

Yllä olevat sydänsukat neuloin muistista, ja sydämistä tuli liian lättänät. Kauniimpi kuviosta tulee, kun sydämen leveimpään kohtaan neuloo  - alkuperäisen ohjeen (täällä) mukaan - kuusi perättäistä silmukkaa kaksi kerrosta eikä vain yhtä kerrosta, kuten yläkuvan sukissa vahingossa tein.

Vähän vajavaisilla sydänsukilla on kuitenkin jo uudet omistajat: Tummanharmaat annoin Siskolle ja keväisemmät eli limen vihreät menevät ihanalle Murun ulkoiluttajalle Evelle :)

4 kommenttia:

 1. Symppaan sinua, sillä itse toivun käsileikkauksesta. Nyt huomaa, miten tilanne rajoittaa tekemisiä. Onneksesi sukkien neulominen onnistuu🤗 Ihaninta on saada käsinneulotut jalkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku. Totta - terveenä ei aina hahmota, miten paljon erilaiset vammat vaikeuttavat yksinkertaisiakin arkihommia. Alkaa eri tavoin hahmottaa, miten monin tavoin pysyvästi vammaisten ihmisten arki on erilaista ja vaativampaa kuin vammattomien ihmisten. Terv InnaVaara

   Poista
 2. Tehokkaasti olet käyttänyt toipilasaikaasi.
  Itseltäni on mennyt kutomisinto jonnekin, kesti n. kaksi v, korona sen ”aiheutti”.
  Luen parhaillaan vinkkisi ansiosta Saku Tuomisen ”ruokakirjaa”. Ehkä joku pv laitan ruokaa innolla;). MK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on kutomisen kanssa kausia - väliin sukkia syntyy putkessa ja väliin on pitkiä kuivia kausia. Sukkaputkessa on tosi vaikea katsoa esim telkkua ilman kudinta… Terv InnaAnni

   Poista