keskiviikko 31. toukokuuta 2023

Noa pitää pintansa


Palatessamme Pärnusta pysähdyimme lyhyesti Tallinnassa, tai oikeammin Tallinnan laidalla Piritan lähistöllä. Kerrankin kun olin reissussa omalla (Ukin) autolla, halusin käydä lounaalla paljon kehutussa ravintola Noassa.

Ravintola Noa Suomenlahden rannalla, kauniin luonnon keskellä ja merinäköalalla on enemmän kuin ravintolavieras osaa toivoa. Rantaa myötäilevä, tyylikkään matala rakennus - nautittavaa puun ja lasin leikkiä. Rauhallista musiikkia ja ystävällistä palvelua. Ja toukokuisena keskiviikkona lounasaikaan oli vielä ihanan väljää. Vuosia Tallinnan laidalla, Piritan lähellä toiminut Noa oli kokonaiselämys. 

Entä ruoka? Tykkäsin tosi paljon - kauniisti aseteltua, tuoretta, maukasta ja annokset sopivan kokoisia. Pientä kikkailua, mutta vain pientä eikä siinä määrin, että se olisi vaikuttanut itsetarkoitukselta. 

Alkuun söin ”tonnikalakipon” - kivasti maustettua tonnikalatartaria lehtipersiljan alla. Ja pääruoaksi osasin tällä kertaa valita kuhaa (pike perch), toisin kuin Pärnun ravintola Wessetissä (täällä). Hyvin paistettu kuha tarjoiltiin maukkaan, vihreän perunamuusin ja herkullisten vihreitten parsapalasten päällä ja hyvän hummerikastikkeen kanssa. Jälkkäriksi valitsin tuttujen suklaan ja creme bruleen sijaan Pina Colanda -nimisen annoksen, mikä osoittautui nappivalinnaksi. Kookoskuoressa oli kasa tippaleivän tapaisia taikinasuikaleita, joiden alta paljastui kookosjäätelöä ja rommilla marinoituja ananasviipaleita. Tykkäsin kovasti kaikesta, mitä sain ja söin - alusta loppuun :)

Noassa on samassa rakennuksessa kaksi ravintola. Noa Chef’s Hall on gourmet-ravintola, joka sai viime vuonna yhden Michelin tähden ja Noa on ns. tavallinen ravintola, jossa hyvää ruokaa tarjoillaan hieman vaatimattomammin ja hieman rennommin, mutta sopivasti hieman. Me säimme tuolla ”tavallisella” puolella, ja se oli juuri sopiva minulle - lievästi hieno, muttei prameileva.

Noaa ei ole kehuttu turhaan. Tykkäsin ja nautin - hyvästä ruoasta, ihanasta näkymästä, lämmittävästä auringosta ja kesään heräävästä luonnosta. 

Ja ravintolan eteen istutetuista tulppaaneista. Samoin kuin ravintolan atriumpihalla kukkivasta kirsikkapuusta.

Marunaka tuna
Crispy rice, shisho, sriracha aioli, micro salad, yuzu-mirin vinaigrette 

Pan-fried pike perch
Lobster sauce, creamed potatoes with wild garlic, fish roe, green asparagus

Pinoa colada
Feuilles de brick, coconut ice cream, rum  sauce

Pöytämme oli atriumpihalla eikä näköalassa ollut valittamista :)

Ravintolan atriumpihaa

Ravintolarakennus voitti Viron arkkitehtuuripalkinnon vuonna 2015.

Suosikkikuva Instagrammissa :) Horisontissa näkyy Tallinnan siluettia.

4 kommenttia:

 1. Nooa on todella hyvä ravintola ja varsinkin kesäravintola. Oma kokemukseni Nooasta on yli viiden vuoden takaa sateisena marraskuun iltana. Sää ei todellakaan tehnyt oikeutta ravintolalle, mutta hyvä ruoka ja palvelu, samanhenkinen (pilates) seura sekä lämpimästi sisustettu ravintola jäivät hyvin mieleen. Vielä haluaisin joku kaunis päivä syödä ravintolassa myös kesällä. MK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla ollaan :) Suosittelen ehdottomasti myös kesäistä käyntiä :)
   Terv InnaAnni

   Poista
 2. Kyllä tuossa maisemassa kelpaa lounastaa. Mukava kuulla, että myös ruoka oli hyvää maisemien lisäksi. Kotimaan matkailun lisäksi voinee lisätä lomamatkaan koukkauksen Suomenlahden eteläpuolellakin. Kiitos ja hyvää kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula kommentista. Sekä maisema että ruoka ja palvelu oli ensiluokkaista ja nautittavaa, suosittelen, InnaVaara

   Poista