tiistai 13. kesäkuuta 2023

Kaunista sisällä ja ulkona

Lontoontytön Tönön (täällä) ruokailunurkkaus. Seinällä Ukin teinivuosinaan maalama sitruunamies.

Vietin viikonlopun (taas) Tyttärien tilalla Merimaskussa. Täysi tohina päällä - eletäänhän majoituspaikassa kiireisiä ja työn täyteisiä kesäkuukausia. Minäkin tulen aina imaistuksi mukaan Tilan touhuihin, mikä on kivaa. Varsinkin, kun pääsen irrottautumaan touhuista aina, kun alkaa väsyttää tai kyllästyttää. Toisin kuin Tyttäret, joilla hommaa riittää aamukuudesta iltayhdeksään - onneksi heillä on myös palkattuja apujoukkoja.

Tuntuu hyvältä, kun voin ja osaan auttaa. Nykyään tiedän - toisin kuin Tilan alkuaikoina - mitä voin, saan ja pystyn tekemän. En sotkeudu asioihin, jotka eivät minulle kuulu tai joihin en voi vaikuttaa tai joita en itse pysty, ehdi tai osaa hoitaa - loppuun asti.

Kun olen Tilalla - useimmiten 2-4 yötä putkeen - tykkään leipoa Tilan kahvilaan mm. makeita piirakoita ja maustekakkuja sekä istuttaa kesäkukkia Tilan moniin kukkalaatikoihin ja ruukkuihin. Ja muutenkin tykkään, saan ja osaan tehdä muita pieniä puutarhahommia. Tämän lisäksi yksi kuningashommani - josta kummasti nautin ja jopa tienaan aina joitakin kymppejä - on kuljettaa kymmeniä (satoja?) tyhjiä pulloja ja tölkkejä sekä kartonkipakkauksia kierrätykseen, joita majoitus- ja kahvilabisniksessä kertyy. Muiden jätteiden, muovin ja metallin kierrätys hoituu kunnan kuljetuksilla.

Ja tykkään kovasti, kun Tilan pullo- ja kartonkivarastot tyhjenevät, kukat kaunistavat pihaa entisestään ja leipomani herkut onnistuvat ja maistuvat - tutuille ja vieraille :)

Rakastan Tilan pihakuusen punaisia, uusia käpyjä. Liekö joku erikoiskuusi…

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin minustakin, Jenni. Terv InnaVaara

   Poista
 2. Nautittu yhden päivän ja yön verran Tilan ilmapiiristä. Aika ei riittänyt kaikkien suunnitelmien toteuttamiseen, sillä olimme myös Turussa ja Naantalissa.
  Kiitos Tilan tyttärille ja palveluskunnalle mukavista hetkistä. Kaneja syötettiin, keinuin sydämen kyllyydestä yöllä keinussa. Kiitos hyvästä aamiaisesta, taisi olla tarjolla hankkimaasi hyvää omenamehua. MK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun nautitte - ja ilmatkin suosivat. Kunhan huoneissa ei vain ollut liian kuumaa. Terv InnaAnni

   Poista