keskiviikko 5. huhtikuuta 2023

Tyttären tönö

Näkymä tuvasta ruokailutilaan

Kaksi aikuista tytärtäni ovat asuneet kaksi vuotta majoitus- ja taidetilan emäntinä Merimaskussa (täällä). - Opiskelijatyttö pysyvästi ja Lontoontyttö osan vuodesta, pääosin hän asuu edelleen Englannissa. Alkuun Lontoontyttö majoittui siskonsa ”vieraana” maatilan isossa päätalossa, mutta syksyllä heillä kypsyi ajatus, että he kunnostaisivat yhden piharakennuksista Lontoontytön asunnoksi.

Kuukausi sitten työmiehet tarttuivat hommiin ja kaksikerroksinen, sokkeloinen kolmio muuttui osaavien miesten käsissä upeaksi ”tupa-keittiö plus makkariparvi” -asunnoksi. Välikatto purettiin ja vanhat pienet ikkunat vaihdettiin isompiin ikkunoihin, jotka olivat sopivasti vapautuneet Ukin purettua Salon vanhan mökin. Salon ikkunoita oli ylimäärin, joten Ukki ehdotti että Lontoontytön taloon tehtäisiin kolme uutta ikkuna-aukkoa. Ja näin tehtiin. 

Ja tsadam : ) Lopputulos oli valoisa ja valloittava, tilava ja kaunis aikuisen naisen koti. Ja tulee vielä paranemaan, kunhan Tyttö ehtii kalustaa uuden Suomi-kotinsa. 

Tuvan komean kaapin Tyttö osti viime kesänä kirppikseltä.

Näkymä eteisestä tupaan

2 kommenttia:

  1. Kylläpä teidän porukalla on tyylikkäitä asuntoja! Taide pääsee oikeuksiinsa näillä seinillä tässä hyvässä valossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjatta. Olen samaa mieltä :) Suurperheessämme löytyy niin arkkitehtoorista kuin taiteellista osaamista ja kiinnostusta, ja se näkyy kaikkien perheenjäsentemme kodeissa kussakin omalla persoonallisella tavalla. Tykkään ja nautin siitä. Terv InnaVaara

      Poista