lauantai 29. huhtikuuta 2023

Ystävän kanssa


Hyvää kahvia, mukavasti tilaa, rauhallista musiikkia sekä kauniit ja omaperäiset tarjoiluastiat. Niukka valikoima itsetehtyä makeaa ja minimisti suolaista, epämukavat penkit sekä vaitelias, joskin ystävällinen palvelu. 

Tätä kaikkea on kahvila Andante Fredrikinkadulla. Kahvila, jossa vietin (taas) mukavan rupatteluhetken uudelleen löytyneen lukioaikaisen ”parasystäväni” kanssa. Joku aika sitten tajusimme asuvamme vierekkäisissä kortteleissa ja sen jälkeen olemme tapailleet lähes viikottain runsaan vuoden ajan. 

Helppoa, mukavaa ja antoisaa yhdessäoloa, kun pohjalla on nuoruusajan läheinen ystävyys. 1960- ja 1970-lukujen vaihteessa olimme kolmen vuoden ajan samalla luokalla ja yhdessä lähes joka hetki - usein ystäväni yöpyikin meillä. Jaoimme nuoruuden salaisuuksia ja unelmia, vaikka luonteeltamme olimme hyvinkin erilaisia.

Jännää, että nuorena työssäkäyvänä perheenäitinä Ystäväni asui useita vuosia äitini naapurissa Itä-Helsingissä. Tänä aikana he ystävystyivät, vaikka ruuhkavuosina Ystävän ja minun tapaamisissa oli vuosien taukoja. Äitini kautta tiesin, mitä Ystäväni elämään kuului - ja vice versa.

Ystävyys elää ja muuttuu - ja löytää uusia kosketuspintoja. Kunhan sitä ei pakota eikä velvoita. 

2 kommenttia:

 1. Olet onnekas, kun ystävyys on uudelleen löytynyt. Olen itsekin onnekas, kun olen n. viisi vuotta sitten tutustunut samanhenkiseen naiseen. Vanhemmiten ei niin vaan löydä eikä hyväksykään uusia ystäviä, hyvän päivän tuttavia kyllä saa.

  Vappuaatto ja kylmä ilma. Vaatetta päälle ja kuuntelemaan Kallion kirkkoon vappukarnevaalia, jota esittää kolme Kallion kanttoria (traditio). Sen jälkeen tarkoitus katsastaa Vallilan tangon esityksiä ja ehkä pyörähdellä Hartolan puistossa Inarintiellä.
  Kohta sinäkin tanssahtelet uuden lonkan turvin. Mukavaa vappuaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, MK. Vappusi kuulostaa tosi mukavalta - kanttorien musiikkia, tangoa ja tanssia. Ja jos vielä saat ystävän mukaan, niin kyllä kelpaa. Terv InnaAnni

   Poista