sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Piipahdin mökillä


Ukki haki minut autolla yhdeksi yöksi Punavuoresta Salon mökille. Toiveeni oli nähdä kevään ensimmäiset sinivuokot ja Ukin rakennusprojektin eteneminen. Ja ehkä syödä Ukin herkkuruokia.

Kaikki toiveeni toteutuivat :) Mennessä Ukki pysäytti auton vartavasten Ingan risteyksessä - paikassa, jossa pruukaa aina pilkistää kevään ensimmäiset sinivuokot. Ja niin nytkin. Linkkasin kyynersauvoilla ojan pientareelle ja ihailin hetken ihania sinertäviä kukkia ja nappasin lopuksi pari kuvaa muistoksi. Mukana ollut ”lähes yläastelainen” tarjoutui ystävällisesti auttamaan mummia ja ottamaan valokuvat, mutta minä tokaisin (lähes ärtyneesti - sorry), että haluan toipilaanakin ikuistaa kevään ensihetket itse. 

Päästyämme perille teimme heti perusteellisen tupatarkastuksen Ukin lähes valmiiseen, uuteen mökkiin. Valoisaa ja kaunista, kuten rakentamisen alusta asti on näyttänyt. Ja illalla sain herkutella Ukin keittämillä tuoreilla sinisimpukoilla a la marniere - nam - uunituoreen patongin ja ”kesävoin” kera.

Lisäiloa lyhyeen viikonloppuuni toi kolme pienehköä rantakäärmettä, jotka viipottivat pitkin aurinkoista kevätnurmea ajaessamme pihalle sekä tuttu joutsenpari, joka sunnuintaiaamuna lensi matalalla ja kovaa raakkuen jäisen järvenjään yllä. 

Lähes täydellinen kevätviikonloppu :) Kiitos kyydistä ja muusta avusta, Ukki - itsekin liikuntarajoitteinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti