keskiviikko 12. huhtikuuta 2023

Vappu kiikarissa

Delite Flowers & Design, Taka-Töölö

On kulunut kaksi viikkoa lonkan tekonivelleikkauksestani (täällä). Uskon ja toivon, että pahin on nyt takanapäin. Leikkaus meni hyvin (ja kivuttomasti), mutta sen jälkeen minulla oli useita päiviä äklöttävää pahoinvointia, mikä ilmeisesti johtui toipumisen alussa annetuista vahvoista kipulääkkeistä. 

Kuudentena leikkauksen jälkeisenä päivänä siirryin toipumaan Tyttärieni maatilalle Merimaskuun (täällä), ja vasta siellä kroppa ja mieli lähtivät kunnolla parantumaan. Sain myös alkaa nukkua terveellä kyljellä, eikä tarvinnut enää yrittää nukahtaa selällään maaten, mikä minulle oli tosi tukalaa. Lisäksi sain Murun lähelleni, kun Tyttäret pystyivät ulkoiluttamaan sitä. Ja kaiken kukkuraksi pääsin kyynersauvoilla pihalle haistelemaan aurinkoista kevättä. 

Pisteenä iin päälle koko konkkaronkka saapui Taattisille pääsiäisen viettoon eli 9 aikuista ja 5 lasta ja 2 koiraa: Esikoisen viisihenkinen perhe, Opiskelijapojan nelihenkinen perhe sekä pyörällä paikalle saapunut Juniori - Ukin, Opiskelijatytön ja Lontoontytön lisäksi tietty. Pyhinä nautimme perinteisen kaavan mukaan kotimaista lampaanpaistia, rosmariiniperunoita ja fetasalaattia (kreikkalainen feta ja valkosipulioliivit tietysti Hakaniemen hallin Maustekeitaasta, kuten aina). Ja lopuksi osalle porukasta Mignon-munia ja osalle Kinder-munia, kuten aina :) 

Toisena pääsiäispäivänä Ukki ajoi minut takaisin Punavuoreen. Välttämättöminä apuvälineinä tarvitsen elelleen tarttumapihtejä ja sukanlaittajan, jolla olen oppinut pujottamaan myös housunlahkeen leikattun lonkan puoleiseen jalkaan. Ja tavaroiden kantamiseen käytän kyynärsauvassa roikkuvaa muovikassia. 

Tänään poistetaan hakaset hyvin parantuneesta leikkaushaavastani. Sen jälkeen alan odotella vappua, jolloin on (pakollinen) fysioterapeutin tapaaminen terkkarissa ja ensimmäinen rajapyykki kyynersauvoista luopumiseen. 

Ehkäpä hörppään vappusimat jo ilman vessanpöntön koroketta ja tuolin korotustyynyä… Tai sitten olen niihin jo niin tottunut, etten osaa enää luopua niistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti