keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Yökylässä Merimaskussa

Hilman tupa, jossa saimme majoittua

Käytiin Ukin kanssa yökylässä Opiskelijatytön uudessa kodissa Merimaskussa, jossa Tyttö on nyt asunut vajaa viikon. Ajoittainen asuinkumppani ja osaomistaja eli Lontoontyttö tulee seuraksi vähintään kesäksi toukokuun alusta alkaen.

Ihana, hyvää oloa ruokkiva maatila lumoavan saaristoluonnon keskellä. Paljon kunnostettavaa, mutta upeat ja lupaavat puitteet. Jännittävää maalaiselämän makua ja kiinnostavaa historian havinaa. Kaunista ja rauhoittavaa.

Tehtiin yhdessä avokadopastaa ja yksinkertaista salaattia. Herkuteltiin tuliaiseksi tuomillamme maa-artisokkakeitolla ja vasta paistetuilla suklaacookeilla. Kierreltiin ja tutkittiin pihapiirin taloja ja tiluksia. Suunniteltiin tulevia remontteja. Rapsutettiin Kille-pässiä ja ruokittiin kolmea tiineiksi paljastunutta maatiaislammasta. Saunottiin pihan perällä, paistettiin makkaraa ja tutkittiin pimenevää tähtitaivasta.

Juteltiin, naurettiin ja nautittiin toistemme seurasta - tasavertaisina aikuisina. Ikääntyvät isä ja äiti sekä parasta aikuisikäänsä elävä tytär. Tytär, joka ns. kilttinä ja pärjäävänä lapsena ja viisilapsisen sisarusparven keskimmäisenä, saattoi aikoinaan jäädä ehkä liian vähälle huomiolle. Ikääntyvän äidin mietteitä... 

Kiitos, kun sain tulla käymään. Kiitos vieraanvaraisuudestasi, läheisyydestäsi ja avoimuudestasi. Tulen varmasti uudelleen. Jo heti lähiviikkoina - seuraksi ja talkooavuksi ;);) 


Yksi päätalon viidestä toimivasta kaakeliuunista

Lontoontytön tuleva olohuone yläkerrassa.

Päätalon lasiveranta 

Entinen konepaja ja tuleva näyttelytila 

Päätalo puutarhan puolelta - valtavan tuijan suojassa.

Saunan ulkolasikkoa maaliskuisessa ilta-auringossa.

Paakarin talon pääty

2 kommenttia:

 1. Viehättävä miljöö rakennuksineen ja komea kakluuni! Noilla tanhuvilla on ihmislapsen taatusti hyvä olla, joten paljon onnea tyttärille uuteen erilaiseen ja innostavaan elonvaiheeseen!!

  Oli todella mukava lukea rattoisista hetkistänne avocadopastaa (mainio ruoka) herkutellen, läheisyys lämmittää ja voimaannuttaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yllättynyt, miten paljon iloa tyttärieni hankkima ja asuttama maatila näyttää tuovan minunkin ja ehkä muunkin suurperheemme elämään. Jännittävä kevät ja kesä tulossa myös minulle :)

   Poista