maanantai 1. maaliskuuta 2021

Ei muurahaiskarhu, vaan...


Mökin viereisen mäen päällä on iso, talvilevossa oleva muurahaiskeko. Vastikään siihen on ilmestynyt iso, yli puoli metriä leveä ja vähintään saman verran syvä kuoppa. Lähistöllä asustelee sekä käpytikka että harmaapäätikka, jotka molemmat saattavat kaivaa syviä kuoppia muurahaispesiin etsiessään muurahaisia talvipesän syvyyksistä. Aiemmin näkemäni tikka-kuopat ovat olleet syviä, mutta kapeita - nokan mentäviä :)

Olisiko asialla sittenkin ollut mäyrä tai supikoira, mutta ymmärtääkseni molemmat nukkuvat talvella, joskin ainakin mäyrä saattaa unten väliin heräillä ravinnon hakuun. Vai onko muurahaispesää kaivanut lähistöllä öisin liikkuva ilves? En tosin ole kuullut, että tupsukorvat söisivät muurahaisia...

Pitää alkaa paremmin vahtia vapaana liikkuvaa Murua. Eikä ainakaan iltaisin päästää sitä enää yksin ulos... 

PS. Samaa asiaa aprikoitiin Sipoonkorvessa ja HS Vantaan paikallisuutisissa 26.3.21 asiantuntijoiden kanssa (täällä). Lopullista ratkaisua eivät hekään keksineet, vaan ehdottelivat palokärkeä, supikoiraa, kettua, mäyrää ja koiraa.

Ilves kuvattuna mökkinaapurin pihassa - riistakameralla.

4 kommenttia:

  1. jännät kuvat,mielikuvitus lähtee liikkeelle. meillä on peuroja,mäyriä, jäniksiä, tikkoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kuvapari panee mielikuvituksen liikkeelle :) Osa meistä muistaa Ruoholahden leijonan...

      Poista
  2. Sarjasta ihmeellinen luonto!
    Mielenkiintoinen ja siisti muurahaispesäruokailu. Eipä osannut Kanssakulkijakaan, tuo metsien mies nimetä ruokailijan lajia, kuin kommentein: tupsukorva tuskin ja karhu asialla olisi levittänyt pesän laajaksi matoksi.
    Ilves on jännä vieras riistakamerassa, nehän ovat lisääntymään päin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitänee paikallisilta vielä yrittää kysellä. Mutta kun pikkuhiljaa yksi jos toinenkin kylän vanha asukas on siirtynyt hoivakotiin tai jopa kuolleet. Useimmathan alkuperäiset (mökki)kyläläiset alkavat olla jo yli 80v...

      Poista