keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Eka ostos


Kaksioni odottaa remontin jatkumista, joten huoneisto pitää olla edelleen tyhjä. Mutta asunnossa on ihana (lasitettu) parveke, jonne paistaa aurinko aamusta myöhään iltapäivään. Ja jossa ei (vielä) tehdä remonttia.

Parveke on siivoamatta, mutta silti halusin kokeilla, miltä tuntuu haistella kaupunkielämää kolmannen kerroksen parvekkeella. Aiempi Punavuoren vuokrakaksioni oli korkeammalla ja sen parvekkeella vietin aikaani yllättävän vähän. 

Tunnustellessani kolmoskerroksen parvekkeen fiilistä tuli tunne, että haluan sinne ison korituolin, pikkuruisen pöydän ja kukkia. Enkä paljon muuta. Edellisellä parvekkeella oli kaksi Ikean kevyttä muovituolia, joilla en oikeastaan koskaan istunut. Johtuikohan se siitä, että korkealla olin täysin irti alla vilisevästä elämästä. Millä on toki etunsa, mutta ehkä myös haittansa...

Perjantai-iltapäivällä kävin IsoRoban Etolassa ostamassa kuplamuovia muuttoa varten ja huomasin ikkunassa ison korituolin 159 eurolla. Lauantaiaamuna marssin uudelleen kyseiseen Etolaan ja ostin kaupan viimeisen korituolin suoraan näyteikkunasta. Kannoin tuolin uuteen kotiin ja iso tuoli mahtui juuri ja juuri parvekkeen ovesta toivomalleni paikalle.

Ja se oli juuri se, mitä olin kaivannut. Viereen pieni vanha musta pöytä ja korituolille pari värikästä tyynyä, kunhan tyynyt aikanaan löytyvät muuttokuormasta. Ilman tyynyjäkin viihdyin uudella parvekkeella uudessa tuolissa pitkän tovin seuraten edessä olevassa puistossa käveleviä ihmisiä ja koiria. Ja miettien, miten näkymä muuttuu kun puiston vanhoihin poppeleihin puhkeaa lehdet. 

Luulen että olen löytänyt uuden aamukahvipaikan aurinkoisiksi kesäaamuiksi :) Jos en ole Ukin mökillä tai Tyttöjen Tilalla...

2 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvästä hankinnasta, fyllit päälle ja siinä on yksi Sinun kesän lempipaikoistasi kahvittelijaa odottamassa!

  Vuosien mittaan on ollut vuosien muovia ja puuta ulko- ja parvekekalusteissa, mutta jokunen vuosi sitten kirjaimellisesti törmäsimme vastaavin rottinkituolein, tuolit koeistuttiin ja oitis kainaloon. Näiden jälkeen en enää muuta huoli;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostellaan kesän jälkeen josko ajatukseni lempipaikasta toteutuu tuon parvekekorituolin myötä, kuten teilläkin :)

   Poista