Blogit.fi -sivuston sivupalkissa huomioni kiinnittyi Kotisaari-blogin postaukseen Cookietakkautta (täällä). Rakastan yli kaiken suklaata, joten pitihän minun kokeilla Sannan reseptiä, jonka hän oli napannut ja suomentanut tanskalaisesta blogista:
7 dl vehnäjauhoja1 1/4 tl leivinjauhetta1 1/2 tl ruokasoodaa1 1/2 tl karkeaa suolaa280 g margariinia3 dl fariinisokeriavajaat 3 dl sokeria2 isoa kananmunaa2 tl vaniljasokeria200-300 (500) g tummaa suklaata
1. Ota margariini ja munat huoneenlämpöön väh tunti aikaisemmin.2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään.3. Sekoita sähkövatkaimella margariini, fariinisokeri ja sokeri vaaleaksi seokseksi (3-5 min). Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sekoittaen. Lisää vaniljasokeri ja jauhoseos varovasti sekoittaen.4. Murskaa suklaa muruiksi ja sekoita joukkoon.5. Aseta muovikelmu tiiviisti taikinan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa 24-48 (72) tuntia.6. Nostele taikinasta ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperin päälle. Älä paina nokareita. Halutessa ripottele päälle karkeaa suolaa.7. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Suolaa ei kannata jättää pois, sillä se antaa kivan säväyksen suklaahippuherkkuun. Ensimmäisen satsin vein Tyttöjen tilalle viikko sitten (täällä), joten leivoin tänään toisen satsin Ukille ja minulle pääsiäiseksi.
Herkkua lampaanlihan ja mignon-munien kaveriksi :):)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti