lauantai 24. huhtikuuta 2021

Amoksen terassilla


Toissa kesänä ihastuin Kemiönsaarella olevaan Söderlångvikin kartanoon, joka harmikseni oli silloin ja edelleen suljettu remontin takia. Tämän takia tutustuin Amos Andersonin aikoinaan omistamaan valtavaan, 500 neliöiseen rakennukseen vain ulkopuolelta, mutta jopa tuo puistomainen ympäristö ja kaunis järvimaisema olivat tutustumisen arvoisia (täällä). 

Turun taidemuseon Sigrid Schaumanin näyttelyssä (täällä) törmäsin yllätyksekseni uudelleen Söderlångvikin kartanoon. Schauman, kuten moni muukin sen aikainen taiteilija, oli tuttu vieras Amoksen kesäasunnolla. Terassilla otetussa valokuvassa 83-vuotias Sigrid maistelee vermuttia ja tuntuu nauttivan elämästään helmet kaulassa ja pitsihattu auringon suojana :) 

Valokuvan viereen oli ripustettu Schaumanin samana kesänä maalaama kaunisvärinen Söderlångvikin kartano terasseineen järven puolelta nähtynä. Remontoitu kartano avataan uudelleen yleisölle kesäkuussa 2021, joten toivottavasti tänä kesänä minäkin saan istua Söderlångvikin terassilla ja nauttia näköalasta - ja ehkä maistella vermuttia tai ainakin kylmää valkoviiniä :)

Kesää ja kartanoretkeä odotellessa...

Sigrid Schauman: Söderlångvikin kartano, 1961

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti