torstai 25. maaliskuuta 2021

Missä ja mikä Merimasku?


Kaksi tytärtäni asuu nyt Merimaskussa (täällä) - toinen pysyvästi ja toinen vuorotellen Lontoon kanssa. Joten hyvä se on mammankin eli minun tietää ja tuntea hiukka Merimaskua ja sen ympäristöä.

Merimasku sijaitsee Varsinais-Suomessa, Turun saaristoon kuuluvan Otavan saaren pohjoispäässä - noin 200 km Helsingistä, 25 km Turusta ja 10 km Naantalin keskustasta. Vuodesta 2009 lähtien Merimasku, samoin kuin saaren eteläpäässä oleva Rymättylä, on kuulunut Naantalin kaupunkiin. Särkänsalmen 240-metrinen silta yhdistää Otavan viereiseen Luonnonmaan saareen, (jossa sijaitsee mm. presidentin kesäasunto Kultaranta), ja josta lyhyen Ukko-Pekan sillan kautta pääsee suoraan Naantalin keskustaan.  

Otavan saari on Suomen merialueen 5. suurin saari - noin 10 km pitkä ja parhaimmillaan noin 4 km leveä. Saarella on 15 järveä, joista suurin on matala, hevosenkengän muotoinen Taattistenjärvi. Pohjoisosan Merimaskussa on vajaat 2 000 ja eteläosan Rymättylässä runsaat 2 000 asukasta.

Etenkin pyöräilijöiden ja patikoitsijoiden suosima Saariston Rengastie (täällä) kulkee Otavan saaren kautta ja Merimaskun läpi. Lisää vierailijoita ja retkeilijöitä kiinnostavaa tietoa löytyy mm. Saaristo ja Naantalin lähiseutu -sivuilta (täällä). 

2 kommenttia:

  1. Tuttuja seutuja minulle, sillä isäni oli Rymättylästä. Lapsena vietin serkkuni kanssa paljon aikaa yhteisen tätimme luona Rymättylän kirkonkylässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Upea luonto! Nyt alue tulee minullekin tutuksi, koska tytöillä on paljon yilaa ja ottavat mieluusti seuraa ja työkäsiä kylään. Mökiltämme Salosta pääsee Merimaskuun yllättävän vaivattomasti ja nopeasti :)

      Poista