keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Pöytälevy keittiöön?


Ihmettelyn ja empimisen jälkeen valitsin kaksion pienen keittiön (täällä) pöytälevyksi Ikean vaaleanharmaa/beige -värisen, marmorikuvioisen Kasker-kvartsilevyn. Kvartsinen pöytälevy on Ikean kautta saatavana vain 3 cm paksuna, mutta reunat voi/pitää valita joko suorat, puolipyöreät tai pyöreät. Valitsin ns. suorat kulmat, mikä itseasiassa on vain lähes suorakulma, sillä reunojen terävyyttä on hieman pyöristetty. 

Ala- ja yläkaappien väliin jäävään seinään eli ns. välitilaan laitan samaa kvartsilevyä, mutta ohuempana (1,5 cm) ja 20 cm korkeudelle, kuten alla olevassa mallikuvassa. Välitilan loppuosaan jää maalipinta - samaa vaalean kellertavää väriä kuin keittiön muissakin seinissä (täällä).

Pöytälevyn valinta oli yllättävän hankalaa, kun valinnanvaraa oli niin paljon - yleisimpinä laminaattia, puuta tai kiveä. Toiset kestävät paremmin kostetta ja/tai kuumaa kuin toiset. Toiset on kalliimpia kuin toiset. Ja kullakin on omat suosijansa. Kaunis, laadukas, kestävä ja edullinen eivät helposti osu samaan materiaaliin.

Kun jo pöytälevyä valitessa alkoi näyttää siltä, että remontti ei mene helpoimman kautta, niin halusin kaaoksen keskellä helpottaa jo riittävästi hankaloitunutta projektia. Ja osin siksikin päädyin valitsemaan pöytälevyn Ikean yhteistyömallistosta. Toivoin, että sen asentaminen luontuisi vaivattomimmin Ikeasta hankkimani keittiön kanssa.

Toistaiseksi olen tyytyväinen valintaani - tosin pöytälevyä ei ole vielä mitattu eikä asennettu. Valitsemani kvartsilevy on kuitenkin kaunis ja kestää kolhuja ja vettä. Toisin kuin marmori kvartsi ei kestä kuumuutta, joten kuumien kattiloiden ja uunipeltien alla pitää edelleen käyttää pannunalusia. 

Tämän remontin aikana olen kantapään kautta todennut, että kaikki voi yllättäen kääntyä vaikeaksi ja kiemuraiseksi. Kasker-levyni kanssa huokaisen vasta, kun levy on asennettu onnistuneesti, ehjänä ja ohjeita noudattaen keittiööni. 

Ja kun häärään uudessa, valmiissa keittiössäni, jossa aamukahvikuppini kolahtaa hyviä huomenia toivottaen Kaskerin kovaan pintaan. Huokaisen ja nautin :):)

Ikean mallikeittiön Kasker-kvartsilevy Mannerheimintien suunittelustudiolla.

2 kommenttia: