keskiviikko 14. kesäkuuta 2023

Taattisten taidetta


Keväällä Tyttäret tyhjensivät ja siivosivat Taattisten tilalla vuosikymmeniä olleen, edellisten omistajien vanhan viljakuivurin ja avasivat kesäkuun alussa sen tiloissa pienen näyttelytilan - gallerian. Tänä kesänä galleriassa on kolme ilmaista näyttelyä (täällä), joista ensimmäinen on jo käynnissä -  Kirsi Enkovaaran Invisibles 1.6.-14.6.23. 

Kesäkuun puolen välin jälkeen 21.6.-14.7.23 on vuorossa Terra-cotta. Näyttelyssä on esillä kolmen taiteilijan - Liz Jacksonin, Tero Kuitusen ja Maisa Majakan - teoksia, joiden materiaalina on käytetty suomalaista punasavea. Loppukesästä 19.7.-19.8.23 galleriaan pystytetään vielä yhdeksän taiteilijan ryhmänäyttely Solar Noon, jonka on kuratoinut esittävien taiteiden ja nykytaiteen kuraattori Riikka Thitz.

Minä tykästyin vielä tämän päivän esillä oleviin Kirsin savimaalauksiin ja etenkin betonisista ”istuintyynyistä” ja  puunrungoista tehtyihin teoksiin. Ja siihen, miten kauniisti teokset asettuivat vanhan kaksikerroksisen puurakennuksen betonilattialle ja hylättyjen maatalouskoneiden keskelle. 

Ja alkukesän valoon, joka leikki pienen rakennuksen lattioilla ja sisäseinillä - Taattisten taidetta :)


Taattisten Tilan Galleria

1 kommentti:

  1. Päädyin tänne hakiessani tietoa betonilattiasta. Mutta onpahan mielenkiintoinen näyttely. Betoni taipuu kyllä taitavissa käsissä ihmeen moneksi. Kuinka kummassa ovat keksineetkään tuollaisen betonityynyn, joka on loistava idea. Jatkan taas betonilattiasta kertovien blogien etsimistä. Tsemppiä betonitaiteilijoille!
    https://www.betonilattiankiillotusturku.fi/betonilattian-kiillotus-ja-hionta

    VastaaPoista