sunnuntai 25. kesäkuuta 2023

Aalto takaa


Ja pitihän Tammisaaren reissulla (täällä) piipahtaa myös Villa Skeppetissä. Taas - sillä viimeksi olimme seillä Ukin kanssa kaksi vuotta sitten kesäkuussa (täällä). Ukki halusi käydä uudelleen talossa mm. katsomassa, josko arkkitehti Alvar Aallon ystävälleen Göran Schildtille vuonna 1970 suunnittelemasta Villa Skeppetistä löytyisi vinkkejä hänen uuden maaseutukotinsa sisustamiseen. 

Ukki ja Pikkupojat osallistuivat opastetulle kierrokselle talon sisällä, mutta minä tyydyin kävelemään Murun kanssa talon takana olevassa, hyvin hoidetussa puutarhassa. Postaan uuden valokuvan talon sisäpihan lammesta, koska viime reissulla otetussa kuvassa lampeen oleellisesti kuuluvat keltaiset ja siniset irikset eivät vielä olleet kukassa. Kesä oli uudella reissulla vähintään pari-kolme viikkoa edempänä kuin edellisellä käynnillä - ja se näkyi. 

Tällä kertaa myös pienen lammen upeat vaaleanpunaiset lumpeet olivat ehtineet kukkaan. Opas kertoi, että Schildt oli ostanut ne 1950-luvulla Tukholmasta ja että ne olivat siirtyneet hänen mukanaan kodista toiseen. Villa Skeppetissä lumpeet olivat viihtyneet nyt jo yli 50 vuotta, eikä niitä oppaan mukaan ole tarvinnut edes hoitaa (kun sitä Ukki vartavasten kysyi).

Voisiko kauniimpaa olla kuin veden pinnalla hissukseen kelluva, aurinkoon kurkottava, voimakkaan vaaleanpunainen lumpeenkukka…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti