perjantai 30. kesäkuuta 2023

Perunapitsan perässä

Mozzarellaa, friteerattua perunaa, tryffelisalsaa ja herkkutattia

Ihastuin toistakymmentä vuotta sitten Italiassa Napolin rannikon pikkukylän torilla vaatimattomaan, mutta herkulliseen perunapitsaan. Sen jälkeen olen yrittänyt metsästää tuota herkkuelämystä uudelleen. Ne harvat kerrat, kun olen sen jälkeen törmännyt perunapitsaan, ovat olleet järjestäin pettymyksiä. 

Jatkan kuitenkin etsimistä. Tai ehkä pitäisi matkustaa johonkin Napolin rannikon pikkukylistä - kyseisen kylän nimestä tai tarkasta paikasta ei ole enää muistikuvaa. Ei turha haave, sillä muutenkin ko rannikko kiinnostaa.

Turun kauppahallissa on Pizzeria 450˚, jossa paistetaan napolilaisia pitsoja. Siellä en ole käynyt, mutta kehuttu pizzeria on avannut täksi kesäksi sivubutiikin Naantalin satamaan. Joten pitihän minun käydä tarkistamassa, josko sen ruokalistalta löytyisi perunapitsaa. Ja olihan siellä valkoinen Tartuffo-niminen pitsa, jossa herkkutattien ja tryffelisalsan lisäksi oli friteerattuja perunaviipaleita. 

Mutta en tykännyt. Pitsassa maistui vahvasti tryffeli ja herkkutatti, ja perunat olivat vain lisukkeina. Mutta pitsan pohja oli hyvä ja ehdottomasti minun makuuni. Onneksi Ukin italialaista Mortadella-leikkelettä ja paahdettuja pistaasipähkinöitä sisältävä pitsa oli nappivalinta ja sitä riitti minullekin.

Pitsapaikan yksinkertainen jälkkäri - Affogato eli jäskiä ja espressoa - oli taivaallista. Eli Pizzeria 450˚:seen palataan :)

Mozzarellaa, Mortadellaa, paahdettua pistaasipähkinää, mustapippuria

Kylmää vaniljajäätelöä ja kuumaa espressoa

Tuleva Jussin juhlinta näkyi myös Pizzeria 450˚:n ovella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti