perjantai 9. elokuuta 2024

Pyörän tarakalla

Tärkeimmät eli kypärä, satulan pehmuste, pyörän lukko, miniruuvarit ja 2x kiinnityshihnat :)

Neljän päivän pyöräretkellä Virossa (täällä) nukuimme joka yö uudessa paikassa ja kunkin piti kuljettaa omat matkatavaransa pyörän tarakalla. Minun tavarani mahtuivat hyvin kahteen veden kestävään pyörälaukkuun. Lisäksi mukanani oli vyölaukku luottokorttia, käteistä, avaimia, kännykkää ja aurinkolaseja varten.  

Ajaessa käytin urheiluhousuja, ohuita rintsikoita, pitkähihaista hikipuseroa, ohutta kuoritakkia ja lenkkareita sekä väliin myös puuvillahuivia. Majapaikassa sen sijaan puin päälle puuvillahousut ja jonkun kolmesta valk puserosta sekä jalkaan crocksit. Yksi öistä oli kylmä, ja silloin tarvitsin myös ohutta villapuseroa ja villasukkia :)

Tietysti mukana oli myös kännykkä, ipad ja kumpaankin laturit sekä vesipullo, lääkkeet, hygieniatarvikkeet sekä aurinkolasit ja -rasva. Ja vanha lasten pieni tyyny, joka kulkee mukanani jokaisella yöreissulla. 

Kokeneemmilta pyöräilijöiltä kuulin, että mukaan olisi kannattanut ottaa vielä pyöräilyhanskat, kenkien sadesuojat (ehkä) ja pehmustetut pyöräilyhousut satulan pehmusteen sijasta. Sekä pumppu ja pikapaikkausvälineet.

Näillä kuitenkin pärjäsin loistavasti neljä päivää ja kolme yötä. Ja tarvittaessa olisin pärjännyt jopa vähemmällä :)

Vasemmalta oikealle: valk ohut pitkähihainen pusero, valk hihaton aluspusero, villasukat, 
puuvillahuivi, vihr puuvillahousut, valk yöpuku, raidallinen ohut villapusero, 
valk fleesepusero, 2x rintsikat, 2x kalsarit ja 2x sukat.
Kuvasta unohtui vaaleanpun pitkähihainen hikipaita :)

Vasemmalta oikealle: vihr sadehousut, lime sadetakki, goretex-lenkkarit, 
harmaat crocksit, sin ohuet urheiluhousut ja valk kuoritakki.

Oma pieni tyyny on aina matkassa :)

Kaksi pyörälaukkua ja vyölaukku

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva, että kerro varusteista tarkemmin. Hyviä vinkkejä meille muillekin. Oletko pyöräillyt yleensä paljonkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja kiitos kommentista. Olen 70v täyttänyt eläkeläinen ja olen pyöräillyt 20-50 -vuotiaana suht paljon työ- ja loma-aikoina. Mutta viimeisen 15v aikana minulla ei ole ollut enää pyörää, mutta kävelen paljon. Vähän jännitin matkaa, mutta selvisin paljon paremmin kuin olisin uskonut eli selvisin ongelmitta. Ja nautin valtavasti. Suosittelen. Terv InnaVaara

      Poista