maanantai 5. elokuuta 2024

Vika pyöräilypäivä


Viimeisenä retkipäivänä torstaina päätin, että pyöräilen koko matkan muun ryhmän mukana, jotta varmasti ehdin Hiidenmaalta manner-Viroon lähtevään lauttaan ja Rohukulän satamassa odottavaan bussiin ja lopulta Eckerölinen laivalle :) Nyt myös jo tiesin osapuilleen, mitä jaksan ja miten käytän sähköavusteista pyörääni minulle sopivasti. 

Matka Kärdlasta - Hiidenmaan pääkaupungista - Heltermaan satamaan ajettiin pääosin yhtä pötköä pienin juomapysähdyksin. Ja pärjäsin hyvin - ja tykkäsin. Matkalta löytyi useita siistejä ja toimivia huusseja, mm. parkkipaikoilta ja hautausmailta, kuten muillakin saarilla. Ja lähes jokaiselle bussipysäkille oli rakennettu tilava ikkunallinen odotustila, jossa tarvittaessa saattaisi pitää sadetta tai muuten levähtää :) Torstaisen matkan ainoa pidempi pysähdys oli kuutisen kilometriä satamasta olleella upealla Suuremöisan kartanolla, josta kirjoitan myöhemmin erillisen postauksen. 

Oikeastaan tuntui yllättävän kivalta pyöräillä jo tutuksi tulleessa kymmenen hengen ryhmässä. Ja vaihtelu virkistää myös erakkomummia…

Siistejä huusseja löytyi usein myös pieniltä parkkipaikoilta.

Bussipysäkeillä oli erimuotoisia, -värisiä ja -kokoisia suojaisia odotustiloja.

Pyörääni lastataan bussin peräkärryyn Rohukulän satamassa. 

Pyöräilyä noin 35 km: Kärdlasta Heltermaan satamaan Länsi-Hiidenmaalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti