lauantai 24. elokuuta 2024

Pala kaupunkipartsia


Rakastan pelargoneja - ja myös parvekkeita. Ei siis ole ihme, että pelargoniat ovat olleet lempikukkiani lähes kaikilla kesäisillä partseillani. Tämä näkyy mm. vanhoissa valokuvissa, jotka on otettu suurperheemme entisessä kodissa Itä-Helsingissä vuosina 2018 (täällä)ja 2015 (täällä). 

Joka kesä olen istuttanut pelargoneja - niiden laatu ja väri sekä ”lisäkukat” ovat vain vaihdelleet :) Tänä vuonna valitsin vaaleanpunaisia riippupelagoneja riippuvien pikkumurattien kanssa. Viime vuonna oli samoja pelargoneja, mutta lisäkukkina oli ihania silkkitassuja (täällä) ja toissa vuonna parvekelaatikoista taas löytyi valkoisia riippupelagoneja murattien kanssa (täällä).

Toivotaan, että tämän vuotiset parvekekukkani kestävät lokakuun loppuun, kuten vuonna 2022 (täällä). Ainakin toistaiseksi kukat ovat niin hyvässä kukassa, että toivossa on hyvä elää…

2 kommenttia:

  1. Kauniita ovat pelargonisi. Minun ovat ihan sateen hakkaamia ja tuulen tuivertamia. En taida pelargoneja ensi vuonna laittaa terassille. Pitäisi ainakin olla katon alla että säilyisivät paremmin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Kristiina. Pelarkuut kestävät hyvin kuivuutta ja harvaa kastelua, mikä on yksi syy että suosin niitä mökillä. Mutta jatkuvasta sateesta ne eivät tykkää. Suositan kokeilemaan vielä riippuvia lajikkeita, mm. pienikukkaisia mutta sitkeitä Cascade-lajikkeita. Terv InnaVaara

    VastaaPoista