perjantai 2. elokuuta 2024

Menoa Muhussa


Pyöräretkemme (täällä) ensimmäisenä päivänä maanantaina bussi kuljetti meidät ja pyörät Muhuun Länsi-Viroon. Saavuimme Tihusen hevosmatkailutilalle Hellemaalle, jossa nostimme pyörät peräkärrystä ja lähdimme porukalla kiertämään Muhun saarta.

Alkuun ajoimme saaren pohjoisosaan ihmettelemään Uugun rantatörmää. Sieltä jatkoimme saaren pääkaupungin Liivan kautta takaisin päätielle, ja edelleen tuulisen kannaksen ja pitkän sillan kautta viereiselle Saarenmaan saarelle. Ja ensimmäiseen majapaikkaamme Mia Glamping -nimiseen telttamajoitukseen. 

Kyseessä oli eräänlaiset ”luksusteltat”, joissa oli hyvät sängyt valkoisine lakanoineen, sähkövalo ja lattialämmitys. Ja ennen kaikkea ekstrahyvät hyttysverkot sekä hienot (yhteiset) vessa- ja suihkutilat erillisessä modernissa rakennuksessa.

Jännitin kovasti matkan ensimmäistä pyöräilyetappia. ”Pärjäänkö muiden perässä? Jaksanko pyöräillä perille?” Olin enemmän kuin helpottunut, kun huomasin sekä pärjääväni että jaksavani. Yllätyksekseni ja ilokseni porukassa oli yksi toinen ikäiseni isoäiti, ja hänen kanssaan lyöttäydyimme heti yhteen - ja tuimme ja rohkaisimme toisiamme :)

Maanantain pyöräilyosuuden ehdottomasti rankin osuus oli pitkä kannas/silta Muhun saarelta Saarenmaalle. Tie oli kapea ja autoliikenne vilkasta, ja kaiken kukkuraksi edellispäivän sademyrskyn jäljiltä sivutuuli oli kova. Tosin tämä reittiosuus oli haastava muillekin retkeläisille eikä vain minulle. 

Muuten liikenne Kaisan valitsemilla teillä oli vähäistä ja ohiajavat autot ohittivat pyöräilijät kaukaa kaartaen. Ja tiet olivat pääosin päällystettyjä. Ensimmäisen pyöräilypäivän jälkeen kova, lähes myrskyinen tuulikin rauhoittui. 

Selvisimme kaikki pitkän laiva/bussi/lautta/pyöräily -päivän jälkeen illaksi onnellisesti mukavaan majoituspaikkaan - ja saunaan :)

Uugun rantaa - ja hevosia :)

Perillä Orissaaressa, jossa majoitumme Mia Glampingin ”luksusteltoissa”.

Pyöräilyä noin 35 km: Hellemaa - Uugun ranta - Liiva - Orissaari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti