sunnuntai 4. elokuuta 2024

Hiippailua Hiidenmaalla


Kolmannen pyöräilypäivän eli keskiviikon aamuna olin edellispäivän (täällä) tapaan lähdössä päivämatkalle yksin. Tehdessäni lähtöä viereisessä mökissä yöpynyt ikätoverini Paula tuli kysymään: ”Pyöräilläänkö yhdessä? Minäkin tykkäisin ajaa rauhassa ja pysähdellä tiheästi. Saanko liittyä seuraasi?” ”Mikäs siinä. Tervetuloa mummin seuraan!”

Vietimme Paulan kanssa mukavan päivän. Pyöräiltiin ja puheltiin. Pysähdeltiin ja ihmeteltiin. Ehdimme tutkia hylättyä Putkasten kartanoa, hypistellä tumppuja ja villatakkeja Hiiuvillan tehtaanmyymälässä, kierrellä ränsistyneen kivikirkon raunioilla ja maistella paikallista porkkanakakkua mukavassa rantaravintolassa. 

Tämä kaikki ennen kuin Käinan kaupungin kohdalla suuntasimme pyörät kohti pohjoista ja lähes kiisimme seuraavat parikymmentä kilometriä Hiidenmaan pääkaupunkiin Kärdlaan. Lähes kiisimme, koska hyväkuntoinen ja rauhallinen tie oli suoraakin suorempi ja ainakin tuntui kuin olisimme koko matkan pyöräilleet loivaa alamäkeä :) Kiitovauhdissa pysähdyimme vain pari kertaa hengähtämään ja juomaan. Ja jaksoimme hyvin - molemmat.

Mukava pyöräilypäivä - taas. Ja varsinkin, kun illaksi luvattu ukkossade saavutti meidät vasta pari kilometriä ennen määränpäätä. Ehdimme juuri vaihtaa sadevaatteet ja saada päällemme pari tippaa vettä, kun saavuimme hotelli Padun pihaan Heltermaan maantien (mnt) varrella. 

Kiitos Paula mukavasta ja puhetta pulppuavasta reissuseurasta :) 

Ohitettiin hylätty kartano Putkastessa (Putkaste möis)

Piipahdettiin Hiiuvillan tehtaanmyymälässä

Ihmeteltiin Käinan rauniokirkkoa.

Herkuteltiin porkkanakakulla Rannu Pubissa Käinassa.

Ajomatka Käinasta Kärdaan oli pelkkää alamaata, ei yhtäkään mäen nyppylää :)

Perillä Kärdlassa hotelli Padussa vain hetki ennen ukkoskuuuroa :)

Pyöräilyä noin 35 km: Kassarin saarelta Käinan kautta Kärdlaan Pohjois-Hiidenmaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti