sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Juna vei ja toi


Teki mieli Tampereelle - pitkästä aikaa. Turku on tullut jonkin verran tutuksi, koska Salon mökiltä olemme vuosia tehneet kaupunkiin ainakin yhden retken joka kesä. Ja tykätty ollaan. Viime aikoina Turku-visiittini ovat lisääntyneet, kun kaksi tytärtäni muutti tasan vuosi sitten Naantalin Merimaskuun (täällä). Ja tykästymiseni Turkuun on vain lisääntynyt :)

Kolme asiaa sai minut innostumaan Tampereen matkasta. Olen pitkään halunnut käydä Sara Hildenin taidemuseossa. Kun vuoden vaihteessa äkkäsin, että museo on lähivuosina muutamassa uusiin tiloihin, haluni käydä vanhassa ”Saran omassa museossa” voimistui. 

Toiseksi: Käydessäni maaliskuussa Ateneumissa (täällä), jäin museon pääsalissa ihastelemaan Hugo Simbergin tuttua ja vaikuttavaa maalausta Haavoittunut enkeli (1903). Taulun esittelytekstistä luin, että taulun toisinto on Tampereen Tuomiokirkossa. Tuli mieleen, että Haavoittuneen enkelin haluaisin nähdä juuri kirkossa. 

Kolmanneksi: Tampereen Työväen Teatterissa esitetään huhtikuussa tanssiversio August Strinbergin Kuolemantanssista ihailemani kolmikon voimin: Jorma Uotinen, Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen. 

Joten eikun Tampereelle :):) Tiistaiksi odotetun lumimyräkän takia vaihdoin auton junaan. Rakastan junia, mutta koronan takia en ollut niillä toistaiseksi matkustanut. Matkustin siis junalla ensi kertaa yli kahteen vuoteen. Lipun osto käy edelleen kätevästi netistä. Ainut ongelma, johon en ole keksinyt ratkaisua, on junien menosuunta - se ei minulle selviä netistä. Istun mieluummin kasvot menosuuntaan, mutta ykköseksi numeroitu vaunu voi reitistä riippuen olla joko junan ensimmäinen tai viimeinen vaunu. Vai ??

Ostin sekä meno- että tulosuuntaan istumapaikan ns. ekstra-vaunusta 9,90 euron lisämaksulla. Toisessa kasvot osui meno- ja toisessa tulosuuntaan :) Ekstrarahalla sain enemmän väljyyttä ja vähemmän ihmisiä. Tampereelta tullessa olin lähes koko matkan vaunun ainoa matkustaja - todella koronaturvallista. 

Tampereelle päästyäni kävin suunnitelmieni mukaan museossa, kirkossa ja teatterissa. Ja kaikki täyttivät tai jopa ylittivät odotukseni. Ihana kahden yön solo-reissu :):)

Lunta riitti - huhtikuusta huolimatta - kuten koko maassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti