lauantai 16. huhtikuuta 2022

Kaksi bistroa + ett kök

Bistro Henriks

Viivyin ja viihdyin Tampereella kaksi yötä (täällä). Kahden (herkullisen) hotelliaamiaisten lisäksi söin kaksi lounasta ja yhden kevyen päivällisen. Yksin, mutta nauttien. Se oli aika hyvin, koska aiemmin olen usein tuntenut itseni vähän orvoksi ollessani (harvoin) yksi ravintolassa. Mutta enää en näemmä tunne. Ehkä se on vanhuutta, ehkä jotain muuta…

Tulopäivänä nautin kevyen päivällisen - ennen Työväen Teatterin tanssiesitystä - teatterin läheisyydessä Satamakadulla Bistro Henriksissä. Pieni, viihtyisä paikka, josta tykkäsin. Tilasin alkuruokana listalla olleen mustajuurikeiton pääruoka-annoksena. Keitto oli maukasta, mutta viileää. Viileys unohtui, kun sain eteeni jälkkärin jossa oli suklaata, olutta ja vaniljaa. Yllättävä yhdistelmä, joka osottautui todelliseksi herkuksi :) Supertäyttävä annos, josta olisi riittänyt kolmelle :) Se oli kuitenkin niin hyvää, että en voinut jättää yhtään syömättä.

Tulopäivän lounaan söin majoituspaikassani hotelli Lillanissa (täällä), jonne saavuin puolen päivän jälkeen. Hotellin yhteydessä toimii pieni ravintola Kök, josta päivittäin kahdesta eteenpäin saa pientä suolaista ja viikonloppuisin myös laajempia menukokonaisuuksia. Olin tullessa nälissäni, joten emäntä löysi minulle ”tilausruokailijoilta” ylijäänyttä lohisalaattia, jonka nautin tervetulojuomaksi tarjoillun kuohuviinin kanssa :) Ensinäkemältä salaatti näytti sekalaiselta ja pelkäsin vähän pikkelsijuureksia, mutta yllättäen se oli erittäin maukasta. Kiitos joustavuudesta, Lillan!

Toisena päivänä söin lounaaksi ruokaisan salaatin Bistro Venlassa Kauppakadulla lähellä Keskustoria. Paikka oli viihtyisä ja salaattikin menetteli :) Illalla tyydyin hotellihuoneessa syömiini hedelmiin ja pähkinöihin…

Henriksiin toivon eksyväni vielä toiste, jolloin kokeilisin myös bistron pääruokia. Tosin pelkään että toiveeni ei toteudu, sillä Tampereella on muitakin kutsuvia ravintoloita :) 

Suklaata, olutta ja vaniljaa

Bistro Venla 

Ett kök i Lillan

Lillanin salaatti ja tervetulokuohari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti