maanantai 4. huhtikuuta 2022

Aurinko herätti torin


Perjantaina palattiin Jurmosta (täällä), mutta lauantaina aurinko paistoi niin keväisesti, että oli ihan pakko lähteä tarkistamaan Salon torin kahvila-tilanne. Napattiin läheiseltä mökiltä mukaan Esikoisen keskimmäinen ja huristeltiin noin 30 kilometriä mökiltä torille.

Salon torilla oli täysi kevätmeininki. Lähes kaikissa kahvilan ulkopöydissä istui asiakkaita. Kadun reunassa miehet savustivat kirjolohifileitä myytäväksi ja innokkaat käsityöläiset myivät itse tekemiään pääsiäiskoristeita. Kukkakauppiaat ja ”munamies” eivät vielä olleet ilmestyneet paikalle, mutta salolaisen Kalaliike Aspin myyntikoju oli tutulla paikallaan, kuten lähes jokaisena vuoden päivänä.

Tuttua menoa tutulla torilla: Vanhuksille kahvit ja sämpylät sekä juuri kymmenen täyttäneelle Pikkupojalle kokis ja kermatäytteinen kääretortun pala. Jälkimmäinen oli niin paksu ja iso (kuten aina), että siitä riitti hyvin jaettavaksi myös Ukille ja Mummille :)

Vanhanaikainen ja pieni Salon tori kuuluu ehdottomasti suosikkitoreihini. Etenkin kevätlauantain torikaffe on koettava ainakin pari kertaa joka vuosi.

Käsitöitä Kojonperältä

Tämä pääsiäiskranssi lähti mukaani 15 eurolla ja löysi paikkansa Esikoisen kaupunkikodin ovesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti