keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Syyskuun sankari :)

Aurinkoinen syyskuun eka :) 

Syyskuu - ja meikä käy vielä järvessä uimassa. Tätä ei ole tapahtunut enää moneen vuoteen. Vasta tämä kesä ajoi minut muuttamaan pinttyneitä tapojani, kun yllättäen ja varoituksetta alkanut lonkkakipu (alkuvaiheen nivelrikkoa) pakotti minut jättämään väliin minulle tutut ja rakkaat liikuntamuodot - kävelyn ja tanssin (täällä). 

Päivittäinen aamu- ja ilta-uinti on yksi tuon ärsyttävän, turhauttavan ja pitkittyneen lonkkakivun aikaansaama muutos elämässäni - ja positiivinen sellainen. Heinäkuun alkupuolella, kun kipu ja liikkumisen vaikeus olivat jatkuneet pari viikkoa, löysin itselleni uusia, lonkkakipuiselle sopivia liikuntarutiineja. Aloin mm. tehdä 2-3 kertaa päivässä (pilates?)pohjaisia, yksinkertaisia liikesarjoja, jotka vahvistavat lonkaa ympäröiviä lihaksia ja keskivartalon kannatusta. Keskikesän helteessä mökkilaiturilla jumpatessa oli myös luontevaa pulahtaa liikesarjojen jälkeen uimaan viereiseen järveen (täällä) - täysin vastoin viimeaikaisia tapojani ja tottumuksiani. Periaatteessa kyllä tykkään uinnista, mutta (laiskuuttani) se on viime vuosina jäänyt vähiin.

Nivelrikko on muuttanut elämääni, eikä vain huonompaan :) Nykyään (lähes) rakastan lyhyitä, yksinäisiä uintilenkkejäni. Edes elokuun sateet eivät ole haitanneet eivätkä estäneet päivittäisiä vesileikkejäni :)

Sekä fysiatrilääkärini että fysioterapeuttini (ja Siskoni) ovat tosin vahvistaneet uskoani siihen, että pystyn palaamaan kävelyn ja tanssin pariin, kunhan vähän maltan. Ja aloitan rauhallisesti - pikku hiljaa. Olenkin jo vilkuillut lokakuun tanssitreenien ohjelmistoja…

4 kommenttia:

 1. Hyvä Sinä, mukava kuulla! Ja sitten vielä väitetään jottei "vanha" koira uusia temppuja opi.... Toivottavasti ensi kuussa jo parkettikin kutsuu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka kannustuksesta. Itsekin olen yllättynyt, miten luontevasti uinti on tullut osaksi päiviäni :) Ja miten mukavaa se on :)

   Poista
 2. Huii...! Kunnioittava kateudensekainen ihailuni. Minä täällä jo villashaaleissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marjatta, kyllä minullekin villashaali mieluusti jo kelpaa, kun uimasta pääsen :)

   Poista