tiistai 14. syyskuuta 2021

Ainakin henkarit löytyivät


Kadoksissa olleet henkarit (täällä) löytyivät viimein lähes viimeisestä purkamastani muuttolaatikosta. Nyt ne roikkuvat toimettomina ja odottavat ahkeraa mummia, joka määrätietoisen säntillisesti järjestäisi lukemattomiin pussukoihin pakatut (ja rypistyneet) vaatteet paikoilleen :)

Pussukoista ja laatikoista purettujen vaatteiden ja muiden tavaroiden järjestely ”oikeille” paikoille remontoidussa kodissa on työläämpää ja kestää paljon kauemmin kuin alkuun kuvittelin. Kuljetettuani tavarat Vallilan varastosta Punavuoren asuntoon kuvittelin, että kaikki löytävät oman paikkansa nopeasti ja helposti - kuin itsestään. 

Vaan toisin on käymässä. Uuden asunnon säilytystilat poikkeavat (tietenkin) entisestä asunnosta ja kaikki pitää ikäänkuin ajatella uudelleen. Mihin mahtuvat paksut talvitakit, pitkät hameet, saappaat, pyyhepinot, pölynimuri, ämpärit? Ja kaikki se pikkuroina, jota en vaan halua (vielä) panna kierrätykseen. 

Toki tavara taas vähenee entisestään. Toivottavasti saan luovuttua myös sellaisista vaatteista, joista sinänsä tykkään mutta joita en ole käyttänyt kertaakaan enää parin viime vuoden aikana. Edellisessä muutossa luovuin jo kaikista niistä vaatteista, jotka olivat seisseet turhan pantteina yli viisi vuotta. Ainakin pääosin :) 

Mutta kaikki kirjat on paikallaan ja lankakerät löytäneet uuden valtavan rottinkisen pyykkikorin. Uusi paperinatto oman paikkansa Aallon pöytäryhmän alta. Ja Lontoontytön vuosia sitten Lahdessa maalaama kelta-musta taulu - ehdoton lempparini - odottaa seinään kiinnittämistä. 

Paljon muutakin toki odottaa sitä ahkeraa mummia. Mutta asuntoni on jo mukavan asuttava - ja Ihana. Ilman ahkeraa mummiakin :)

Rakastan Lontoontytön maalaamaa vanhaa taulua ja Woodnotesin uutta paperimattoa.

4 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin!
  Tiedän mistä puhut. Karsiminen on hurjan vaikeaa. Muutto pakottaa siihen, mutta ei se silloinkaan helppoa ole.
  Kaunista on. Modernia ja ajatonta yhtä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta. Onneksi suurimman karsimisen tein jo 3-4 vuotta sitten, kun muutin isosta kodista, jossa perheineni asuimme noin 35 vuotta. Ja seuraavan vahaa vuodisittsn, kun tuo rakas talo lopullisesti myytiin.

   Mutta näistä karsimisista huolimatta tuntuu, että tavaraa on taas kertynyt yllättävästi :)

   Poista
 2. Tosi kauniilta näyttää, onnea uuteen kotiin nyt vihdoin, kun remontti on ohi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tintti. Nyt alkaa jo tuntua omalta ja kivalta :)

   Poista