sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Raskaat Pidot


Pistäydyttiin Ukin kanssa Turussa - torilla ostoksilla ja ravintolassa syömässä. Ihana Turun tori, jossa joka päivä löytää aamulla maasta nostettuja juureksia ja vihanneksia, tuoreita yrttejä, vastapyydettyä kalaa, tuoretta leipää ja pullaa sekä upeita kukkia. Kaikkea hyvää ja ilahduttavaa.

Ostin Tannisen herkkukierteitä (tällä kertaa olivat poikkeuksellisen runsastäytteisiä ja meheviä), minitomaattaja (eivät enää niin hyviä kuin kesällä) sekä synttärikukan Opiskelijatytölle ja syksyisen ovikranssin Äitimuorille.

Turku-visiitin pääasia oli kuitenkin tavata Merimaskussa asuva Opiskelijatyttö ja käydä hänen syyskuisten synttäreidensä kunniaksi yhdessä syömässä :) Lounaspaikaksi valikoitui ravintola Kakolanruusu entisen vankilan tiloissa Kakolanmäellä. 

Edellisen ja ensimmäisen kerran kävin Kakolanruusussa vuosi sitten - silloin Lontoontytön kanssa (täällä). Kokemus oli kiva ja paikka viihtyisä, mutta ruoka oli makuuni yllättävän raskasta. Nyt fiilis oli sama - paikka ja palvelu mukavaa, mutta ruoka liian raskasta. Tilasimme kaikki kolme ns. lounaspidot, jossa alku-, pää- ja jälkiruoka tuodaan jaettavina annoksina. Maittavin (kevyin) oli alkuruoka eli kirjolohitartar marjojen kanssa. Tykkään lampaasta, mutta silti pääruokana tarjottu karitsa-annos oli minulle ihan liian tuhtia tavaraa. 

Opiskelijatytön kanssa oli kuitenkin ihana rupatella ja kuulla hänen suunnitelmiaan syksyn ja Merimaskun tilan suhteen. Koiran hankkimista ja ratsastuksen aloittamista - muun muassa :)

Pitkään haudutettua karitsanniskaa kukkakaalin kanssa ja voipottua pekonidressingillä

Pannakottaa mustaviinimarjan lehdistä ja hunajaviinimarjoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti