tiistai 7. syyskuuta 2021

Vihreä lounasrisotto


Minttuherneitä, marinoitua fenkolia, paahdettua pistaasipähkinää ja mantelia sekä basilikaa. Niistä on hyvä vegerisotto tehty. Ainakin Huggen hernerisotto, joka oli perjantain lounaslistan toinen vaihtoehto porkkanafalafel-salaatin lisäksi. Sopivasti keitettyä laaturiisiä ja herneen tunnistettava mieto maku. Namia ikuiselle risottofanille :) 

Turussa Aura-joen rannalla, Tuomiokirkkoa vastapäätä oleva kasvisravintola Hugge ei pettänyt taaskaan, kuten ei edellisellä kerralla maaliskuussa 2020 (täällä) - vain hetki ennen yllättävän koronapandemian aiheuttamaa ravintoloiden totaalisulkua. 

Mitä useammin vierailen Turussa - lähinnä Merimaskun vierailujen (täällä) yhteydessä - sitä mukavammalta kaupunki alkaa tuntua. Herkullisia ravintoloita, nautittavia museoita ja kivoja kirppiksiä. Kaunista vanhaa keskustaa, komeita kirkkoja ja Suomen ihanin tori - mökki-Salon rakasta toria unohtamatta :)

Hyvä ravintolalounas mukavassa paikassa ja mukavassa seurassa muuttaa arjen juhlaksi :) Tällä kertaa oman tyttären - kolmesta tytöstä nuorimman - mukavassa seurassa. 

2 kommenttia:

  1. Jos italialais-senegalilainen (tiedän, omituinen kombo, omistaja/keittiömestari on senegalilainen, mutta opiskellut Italiassa) ruoka kiinnostaa, löytyy hyvä paikka Turusta. Joskin vähän "piilossa", mutta kuitenkin ihan keskustassa. Nomad Food&Wine, kannattaa kokeilla. Googlella löytyvät nettisivut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, huomasin viestisi vasta nyt. Ja yllätyin, sillä olen tänä iltana menossa juuri Nomad-ravintolaan Naantalissa asuvan Tyttäreni suosituksesta. Terv InnaVaara

      Poista