lauantai 4. marraskuuta 2023

Koko kirkko

 


Kävelen paljon (myös) Töölössä. Opiskelijapoika perheineen asui useita vuosia Töölönkadulla, kunnes runsas vuosi sitten he muuttivat Espooseen. Samoihin aikoihin Juniori muutti Hakaniemestä Taka-Töölöön, joten Töölö pysyy edelleen elämässäni :) 

Kävelyretkilläni ohitan usein Töölön torin lähellä olevan, vuonna 1930 valmistuneen Töölön kirkon. Ja joka kerta pysähdyn ihailemaan sen klassista tyylikkyyttä ja lumoavan lempeää vaaleanpunaisuutta.

Myös blogiini kirkkoa on tullut valokuvattua useista kulmista mm. syksyllä 2016 (täällä) ja keväällä 2023 (täällä), ja sisältäkin kahdesti (täällä ja täällä). Vanhoja kuvia katsellessa huomaan, että kaunista kirkkoa kokonaisuudessaan en ole vielä ikuistanut.

Joten nyt oli aika valokuvata kirkko koko komeudessaan. Tai oikeastaan jo elokuussa, kun Murun kanssa käveltiin Topeliuksenkatua ja kirkon edusta oli vapaa autoista :)

Kaunista Topeliuksenkatua kirkkoa vastapäätä.

2 kommenttia:

  1. Roosa on suomalaisissa rakennuksissa harvinaisempi väri. Katselin myös nuo linkit aiempiin kuviisi kirkon sisältä, jossa lempeä väritys jatkuu.
    Meillä Kouvolassa hotelli Vaakuna on tätä samaa kaunista väriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Roosaa löytyy jonkin verran täällä Helsingin keskustassa. Mutta ei niin usein, ettenkö aina ihastuisi kun siihen törmään.

      Kouvola on kaupunki, jossa ei ole aikoihin tullut käytyä. Pitääpä pistää harkintamyssyyn, kun seuraavia Suomi-matkojani suunnittelen :)
      Terv InnaVaara

      Poista