torstai 23. marraskuuta 2023

Paras ravintola :)


Tykkään syödä hyvää ruokaa, etenkin mukavassa seurassa ja kivassa ympäristössä. Sen sijaan yksin ollessani syön aika askeettisesti ja tylsästi - usein pelkkää ruisleipää, juustoa, avokadoa, omenia, banaania, jugurttia… Mutta kun saan syödä seurassa, nautin syödä hyvin ja pitkään. Ja se että pöytä on katettu kauniisti, on minulle myös tärkeää. 

Nämä kolme - maukas ruoka, hyvä seura ja kaunis kattaus - toteutuvat, kun esimerkiksi vierailen Ukin mökillä tai tyttärien Tilalla. Ja matkoilla tykkään kokeilla erilaisia ravintoloita, jopa yksin matkustaessani. Mutta mieluiten tietty kaksin tai isommalla porukalla :)

Matkustaessa ravintola löytyy useimmiten nuuskimalla ja fiilistuntumalla. Jos porukassa on useita, saatetaan kurkistaa moneen paikkaan, ja jos edes yksi näyttää nyrpeää naamaa, joku porukasta pelästyy: ”Jos toi ei tykkääkään?”. Ja tuo Joku kääntyy pois, ja muut perässä. Onneksi näin käy entistä harvemmin, ja porukka uskaltaa terveesti ottaa ”riskin”, vaikka yhdellä olisi ennakkoluuloja :):) 

Joskus ennen matkaa katselen suosituksia netistä. Näin tein ennen Lontoon matkaa ja päädyin Option ravintolagurun toimittaja Mikko Takalan suosittamaan Trinity-ravintolaan Claphamissa Thames-joen eteläpuolella. Olen aiemminkin kokeillut Takalan suosituksia, ja ollut enemmän kuin tyytyväinen. Niin kävi nytkin. 

Ensinnäkin vuonna 2017 yhden Michelin-tähden saanut ja sen säilyttänyt Trinity oli auki myös lounasaikaan. Etenkin matkoilla tykkään syödä päivällä runsaasti, pitkään ja nauttien, ja ottaa sitten illalla kevyemmin. Tosin Trinityssä ei muuta vaihtoehtoa ollutkaan, sillä valittavana oli myös lounaalla vain kolmen, viiden tai seitsemän ruokalajin menuita. Ja kaikille myös kasvisvaihtoehdot, mikä Lontoontytölle oli kynnyskysymys. Valitsimme molemmat kolme settiä, mikä keittiön tervehdyksineen kustansi 70 puntaa per nuppi.

Ravintola Trinity oli huippu. Tähdestään huolimatta ei - ainakaan päivällä - yhtään liian pönöttävä. Kaikki ruoka-annokset olivat äärettömän maukkaita ja hyvin valmistettuja, palvelu miellyttävää ja tosi mukavaa - jopa leppoisaa - ja ympäristö enemmin bistro- kuin michelin-henkinen.

Molemmat - niin Lontoontyttö kuin minä - ihastuimme ikihyväksi. Jopa kasvisvaihtoehdot oli valmistettu erityishuolella ja -vaivannäöllä, mikä ei aina suinkaan toteudu. Ja tietty seurani oli mitä parhainta :)

Otsikko on ehkä hiukka yliampuva, muttei kokonaan :) Sillä tänne palaan - ehdottomasti. Tosin eka kerta - yllätysmomentteineen - on yleensä aina se paras.

Keittiön tervehdys I

Yellowfin Tuna Crudo, Avocado, Apple

Kasvismenun alkuruoka

Steamed Cornish Sole, Scallop, Cauliflower and Caper

Kasvismenun pääruoka

PX Sherry Soft Serve, Demi Sec Raisins - ja hunajakynttilä

Suloinen ja persoonallinen sommalier esittelee jälkiruokaviiniä

Keittiön tervehdys II

Kotoinen Michelin-ravintola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti