torstai 9. marraskuuta 2023

Kukkia kotona II


Keväällä istuttamani parvekekukat (täällä) voivat edelleen - marraskuussa - hyvin, vaikka kastelun olen lopettanut jo yli kuukausi sitten. Pelarkuiden kukat ovat ikäänkuin jähmettyneet kukkimisvaiheeseen, ja kuihtuvat vain hitaasti. Kun taas vaaleanpunaiset silkkitassut ovat kuihtuneet ja ”harmaantuneet” kauniisti. 

Eilisellä koirakävelyllä ostin tutusta Eiran kukkakioskista upean koristeomenapuun oksan kympillä. Nyt tämä runsashedelmäinen oksa koristaa eteistäni. Myyjä kertoi, että puun lehdet kuihtuvat suht nopeasti, mutta pienten omenien pitäisi säilyä kauniina pitkään. 

Sitä seuratessa… Ja toivoessa :)



2 kommenttia:

  1. Nuo koristeomenapuun omenat säilyvät ulkonakin joskus lähes koko talven. Meidän pihassa oli viime talvena lehdetön puu täynnä punaisia pikkuomenia, jotka näyttivät sieviltä varsinkin lumikelillä. Nyt siellä ei näy omenan omenaa, sää ei ehkä ole ollut suotuisa.

    VastaaPoista
  2. Kaunista. Ystäväni rivitalopihalla Helsingin lähiössä on koristeomenapuu. Keväällä se oli kauniisti ja runsaasti kukassa. Tuloksena on valtava määrä omenia, liian kanssa. ”Onneksi” nuori metsäkauris käy pihalla aterioimassa, kaikkia omenoita ei tarvitse laittaa kompostiin. MK

    VastaaPoista