keskiviikko 22. marraskuuta 2023

Aamua Islingtonissa

The Acoustic Brasserie

Huonosti nukutun ja jäätävän yön (täällä) jälkeen heräsin upeaan, aurinkoiseen lauantaiaamuun. Harvinaista herkkua marraskuisessa Lontoossa, joten enhän väsymyksestäni huolimatta voinut olla muuta kuin innoissani :) 

Kömmin sängystä ja vaihdoin toppatakin alla olleen yöpuvun farkkuihin ja villapuseroon ja puin takin nopeasti takaisin päälleni. Ja lähdin puolen tunnin ripeän kävelymatkan (Lontoossa minimatka) päässä olevaan The Acoustic Brasserie -nimiseen kulmakahvilaan - Lontoontytön valitsemaan aamupalapaikkaan. 

Ihana ja herkullinen paikka, jonne päätimme palata myös sunnuntaiaamuna. Hyvää kahvia, juurileipää, kananmunaa monin eri tavoin sekä pannukakkuja omenasoseella ja vaahterasiirapilla. Ja lisukkeena superhyvä, makea chutney - nam. 

Pitkän aamiaissession jälkeen jäimme lampsimaan alueen pääkadulle eli Stoke Newington Church Streetille. Piipahdimme tutkimaan joitakin kadun mukavia pikkukauppoja, mutta pääosin nautimme vain kuulaasta syysilmasta. Mitä nyt minä käväisin kadun loppupäässä kohoavassa, 1800-luvulla rakennetussa anglikaanisessa kirkossa - St. Mary’s Church. Maltoin vain hetken ihailla kirkon sinänsä komeita lasimaalauksia, kunnes jo kaipasin takaisin kadulle - ja aurinkoon. Ja ulkona odottavan Lontoontytön kainaloon :)

Leppoista kävelyä ja oleilua kauniissa ja kodikkaassa - vauraassakin - Pohjois-Lontoossa, ennen kuin ajoimme yhdellä bussilla ja kahdella metrolla iltapäivän lounasravintolaan. Tällä kertaa minun jo koti-Suomessa valitsemaan ruokapaikkaan :)

Uppomunia, juurileipää ja pannukakkuja - nam

Stoke Newington Church Street

St. Mary’s Church, Stoke Newington


Aurinkoista lauantaiaamua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti