tiistai 21. marraskuuta 2023

Thai-ruokaa Cityssä


Ensimmäisenä Lontoon päivänä sukkuloimme Lontoontytön kanssa kaupungin ydinkeskustassa - ennen Pohjois-Lontooseen vetäytymistä. Keskustaan meitä veti Royal Academy of Art -taideakatemiassa oleva, performanssitaiteilija Marina Abramovicin näyttely, jonka halusin nähdä (täällä). 

Lounaalle tyttö johdatti minut Chinatownin reunalla, Rubert Streetillä olevaan Speedboat Bar -nimiseen pieneen thaikuppilaan. Alkuun vähän oudoksuin muovikalusteista ja makuuni aika äklöä thaikoristeista pikkuravintolaa, jossa mennessämme ei ollut vielä yhtään asiakasta. 

Ehdin jo ajatella, että minne Tyttö on minut taas johdattanut. Onneksi ystävällinen tarjoilija hälvensi nopeasti ennakkoluulojani, ja ovikin alkoi käydä tiheään ja paikka täyttyä nopeasti.  Ja ruoka - se hälvensi viimeiset epäluuloni. 

Rakastin kaikkea, mitä sain eteeni ja mitä söin. Maukasta ja herkullista, eikä liian kallista. Etenkin pääruokani - mustapippurissa pyöritettyjä Sea Bream -kalanpaloja - vei kieleni :)

Illalla luin netistä tämän vuoden huhtikuussa julkaistun, toimittaja Jay Raynerin kehuvan jutun The Guardian -sanomalehdestä  ”completely irresistible style”. Rayner hehkutti etenkin uppopaistettuja kanannahan palasia. Lontoontyttö oli (taas) osannut viedä minut nappipaikkaan - ennakkoluuloistani välittämättä :) Kun kysyin häneltä, miten hän oli paikan valinnut, hän vastasi kuten usein: ”Kaverit ovat kehuneet.”

Ja Lontoontyttöni - jos kuka - tuntee thai-ruokaa ja -ravintoloita. Hänhän asui ja työskenteli pari vuotta Bangkokissa (täällä ja täällä).

Herkkulounaan jälkeen suuntasimme vielä läheisellä Piccadilly-kadulla olevaan Waterstones-ketjun kirjakauppaan, jonka kellarikerroksen kahvilassa nautimme jälkkärikahvit. Ja enhän minä voinut kahvitella ilman kinuskipäällysteistä shortbread-keksiä :)

Sweetcorn Fitters

Puple Aubergines with Chilli & Thai Basil

Black Pepper Sea Bream

Jälkkärikaffet kirjakaupassa

4 kommenttia:

  1. Ei se paikka aina kerro paljonkaan. Sinulla ihania Lontoon elämyksiä. Minä pääsen ehkä ensi kesänä Lontooseen ja sieltä muutamaksi päiväksi Devoniin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa odoteltavaa talven pimeydessä. Minä taas pääsen viikon päästä hetkeksi Espanjan lämpöön. Olen seurannut sinut kokemuksiasi Espanjan retkiltä. Minä odotan etenkin lisää valoa ja merenranta kävelyitä.
      Terv InnaVaara

      Poista
    2. Malagan Larios-katu on ihana joulukatu, upeat valot yhdistettyinä musiikkiin. Se kannattaa käydä katsomassa.

      Poista
    3. Kiitos vinkistä. Se pitää kokea. Lähiviikkoina blogini täyttyy siis etelän lämmöstä, merestä ja jouluvaloista :) Terkkuja, InnaVaara

      Poista