torstai 30. marraskuuta 2023

Paperikarttoja ja mautonta paellaa


Käytän paljon GoogleMaps-appia niin koti-Suomessa kuin ulkomailla. Mutta rakastan paperikarttoja. Ja etenkin ulkomailla ollessani yritän aina löytää kyseisen maan tai paikkakunnan kartan. Näin myös Fuengirolassa. 

Tänään kävelin kaupungin rantakatua edestakaisin ja etsin kauppaa tai kioskia, jossa myytäisiin karttoja. Hotellissa asuessa paperikartan saa edelleen usein vastaanotosta, mutta harvemmin airbnb-majoituksessa. Lopulta kysyin erään turistikaupan myyjältä, josko hän tietäisi, mistä saattaisin löytää kartan. Hän neuvoi minut jonkin matkan päässä olevaan turisti-infoon, jota en ollut huomannut.

”Do you have a map of Fuengirola” -kysymykseeni ystävällinen info-nainen vastasi vastakysymyksellä: ”Where are you from?” Kuullessaan minun olevan Suomesta, hän vaihtoi kielen täydelliseen suomen kieleen. Eli hän oli Fuengirolassa työskentelevä suomalainen :)

Ihana yllätys, sillä minun on paljon helpompi kysellä asioita omalla äidinkielelläni. Englantia puhuessa kysyn yleensä vain tärkeimmät ja ns. pakolliset kysymykset, enkä kielimuurin takia ehkä saa kaikkea toivomaani tietoa.

Lähtiessäni Turismosta minulla oli Fuengirolan paperikartan lisäksi Malagan ja Nerjan kartat, paikallisen suomalaisen matkanjärjestäjän yhteystiedot sekä juna-aikatauluja Caminito del Reyn vaelluksen lähtöpaikalle. Ja tieto siitä, että täältä löydän palvelua - ja usein jopa suomeksi :) Katsotaan, mitkä matkasuunnitelmistani saan toteutettua…

Turisti-infon löytyminen oli päivän iso ilon aihe. Samoin kuin Plaza de la Constitucion -aukion jouluinen kukkakioski, josta ostin seitsemällä eurolla ison joulutähden majoituspaikkamme koristukseksi. Päivän harmitus sen sijaan oli mauton paella, jonka Ukin kanssa söimme muuten mukavassa rantaravintolassa.

Muilta osin ensimmäinen Fuengirola-päivä kului kävellessä ja katsellessa. Sekä merta kuunnellen ja hyviä banaaneita ja pikkupäärynöitä syöden. 

Jouluista kukkaloistoa

Jättimarketin simpukkatarjontaa

Rantaravintolan paella, joka harmiksemme ei maistunut kummallekaan.

Iltaruokailijoita läheisellä Plaza Chinorrosilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti