perjantai 1. joulukuuta 2023

Odotin liikaa - ja petyin


Ennen Espanjan reissua katselin jo kotona Fuengirolan ravintoloita. Josko sieltä löytyisi joku, jossa ehdottomasti haluaisin käydä. Lyhyen tutustumisen jälkeen jäi fiilis, että moni on tykännyt keskustassa olevasta Palangreros -nimisestä ravintolasta. Varasin netin kautta tästä yli 30 vuotta toimineesta ravintolasta pöydän lounaalle joulukuun ensimmäisenä päivänä eli tälle päivälle.

Kävelimme Palangrerokseen suurin odotuksin, tai siis minä kävelin - Ukki lähinnä tuli mielenkiinnolla perässä :) En itsekään tiedä, miksi odotukseni olivat paisuneet. Ehkä siksi, että on tosi harvinaista, että näen vaivaa ja varaan ruokapaikan jo kotimaassa ennen matkalle lähtöä. 

Tällä kertaa kuitenkin petyin. Tai ehkä odotukseni vain olivat liian suuret. Paikka oli ihan kiva ja kodikas, eikä palvelussa ollut valittamista. Netissä suositeltiin tilaamaan seitsemän ruokalajin maistelumenu 27 eurolla, mutta päätimme kuitenkin valita ala carte -listalta alku- ja pääruoat. Ukki valitsi alkuun 80-luvun klassikon - katkarapuja valkosipuliöljyssä - ja minä parsaa sardinien kanssa. Pääruoaksi valitsimme molemmat meriahventa (sea bass) hieman eri tavoin valmistettuna. Ruokajuomaksi cavaa ja jälkkäriksi affogato-kahvit. 

Kaikki oli ihan perushyvää - ja annokset valtavia - mutta ruoka ei vain hurmannut meitä kumpaakaan. Miksi, en oikeastaan tiedä. Seurassakaan ei ollut valittamista. Ehkä jonkun verran vaikutti se, että viereisessä pöydässä istui suomalaspariskunta, jonka kaikki jutut kuuluivat pöytäämme. Ja ehkä se, että pieni ravintola oli vain puoliksi täynnä - eli puoliksi tyhjä - eikä niin suosittu kuin netistä ymmärsin: ”Paikkavaraus on lähes välttämätön.” Tiedä häntä…

Eilisen paellapettymyksen (täällä) jälkeen olin satavarma, että tänään saisin hehkuttaa ruoka- ja ravintolakokemustani. Mutta toisin kävi. Olenkohan tosi outo? Ehkä olen vain tosi nirso :)

Fried prawns in olive oil with garlic

Green Asparagus with smoked Sardines

Sea bass with Lobster cream 

2 kommenttia:

  1. Harmi, että toistamiseen olit pettynyt ravintolan ruokiin.

    Minun ei tulisi kommentoida ollenkaan, koska olen aina ollut nirso ruuan suhteen ja nykyisin ruokarajoitteisena (kala-kasvissyöjä) vielä hankalampi tapaus. Olen myös varovainen kokeilemaan sellaista, joka olisi uusi makuelämys. Mutta sinä olet rohkea kokeilemaan uusia elämyksiä ruuankin suhteen. Hienoa!

    Tämä on koettu monta kertaa: etelässä tulee mennä sellaisiin ravintoloihin, joissa lähinnä vain paikalliset käyvät. Fuengirolassa se on tietty vaikeampaa, koska turisteja on niin paljon. Voisitko ajatella matkata junalla Málagaan, jossa
    ravintolatarjonta on laajempi ja vähemmän turisteja per ravintola :)?

    ¡suerte! MK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut, MK. Minullakin monet parhaimmista ruokakokemuksista ovat tulleet eteen juuri yllättäen jossain pikkukujilla päämäärättömästi seikkaillen - kovan puheen sorinan keskellä ja espanjankielisiä ruokia seinälaatasta tavaten. Ehkä parhaimmat espanjalaiset ruokamuistoni ovat Galiciasta, jossa vajaa 10v sitten kokeilimme monenlaisia paikkoja Lontoontytön opastuksella.

      Aikomuksenamme on käydä junalla Malagassa. Kaupungissa, johon ennen koronaa parin käynnin jälkeen tykästyin, joten katsotaan, mitä siellä löydämme… Terv InnaAnni

      Poista