perjantai 8. joulukuuta 2023

Ruuhkainen ruokapaikka


Ruokapaikkoihin tutustuminen ja herkuttelu on nykyään iso osa matkusteluani. Ei aina eikä joka matkalla, mutta usein. Tykkään kokeilla niin eteen sattuvia kuin aiemmin netistä valittuja ruokaloita. Rauhassa istuen ja monenlaista maistellen. Erilaisia ja eritasoisia - laidasta laitaan - katukuppilasta tähtipaikkoihin. 

Parin ruokapettymyksen (täällä) jälkeen Fuengirolasta löytyikin jo mukava ja makuuni sopiva katukuppila (täällä). Seuraavana päivänä kokeilimme Plaza Chinorrosilla olevaa Casa Colon -nimistä ravintolaa, jonka jokailtaisia täysiä pöytiä olimme pysähtyneet jo useampaan kertaan ihmettelemään (täällä). Tosin me kokeilimme paikkaa lounasaikaan, mikä sekä Ukille että minulle sopii paremmin kuin espanjalaistyylinen myöhäinen illallinen, joka etenkin Pohjois-Espanjassa saatetaan aloittaa vasta kymmenen aikoihin. 

Casa Colonissa sekä hyvin pukeutuneet asiakkaat että tummissa puvuissa palvelevat tarjoilijat olivat vähän kuin eri rotua edellispäivän Bodequitan (täällä) ihmisten kanssa. Kumpaankin joukkoon meidät vastaanotettiin hyvin ja molemmissa saimme mukavaa palvelua. Ja kummassakin viihdyimme. Bodequitassa vetosi ruoka ja kokonaistunnelma, kun taas Colonissa ehdottomasti parasta oli edessä avautuva kaupunkinäkymä.

Ravintola Colonin ruokalista oli mielenkiintoinen - espanjalaisia annoksia aasialaisella tvistillä. Lista oli sekä espanjaksi että englanniksi, kuten lähes joka paikassa - useissa myös suomeksi. Tästä huolimatta onnistuin Colonissa tilaamaan muuta kuin kuvittelin, mikä osoittautui mukavaksi ylläriksi :). 

Ukki söi alkuun hyvän tonnikalatartarin mangolla maustettuna. Minä taas luulin tilanneeni samoja pikkusimpukoita, joihin olin edellisillä Espanjan matkoilla ihastunut (täällä), mutta eteeni tuotiin mustiakin mustempia mustekalapyöryköitä. Mielenkiintoinen paikallinen herkku, jota oli jännä maistella. Myös pääruokani olin ymmärtänyt väärin. Tilasin isoja katkarapuja - ja niitä sain, mutta ne olivatkin uppopaistettuja, kun odotin saavani grillattuina. Oma moka, mutta nämäkin maistuivat - ja olivat oikeastaan hyviä aasialaisen dipin kanssa. 

Kiva ruokakokemus ja keskeinen näköalapaikka. Ulkopöydissä oli kiva seurata Plaza Chinorrosin ohikulkijoita - turistien lisäksi paljon paikallisia vanhuksia, koululaisia ja lapsia sekä lukuisia erirotuisia koiria - joukossa jokunen käppänäkin.  

Nautin myös terassin pehmustetuista istuintyynyistä ja vieressä hohkaavasta lämpölampusta. Mummi tarkeni ja viihtyi - pitkään. Vain nimeä jäin miettimään. Mistä colon - en keksinyt. 

Croquetas de Chipirones

Tartar de Atun con Mango y Wakame

Crujiente de langostinos con salsas asiaticas

Tarta de chocolate con helade de nata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti