torstai 14. joulukuuta 2023

Lentsikalla kalapöytään


Lumesta lämpöön olisi ollut kiva otsikko, mutta se ei olisi ollut totta. Totta oli, että lensin eilen - toistamiseen - Helsingistä Malagaan - lumipyrystä ja parin asteen pakkasesta pilviseen päivään ja noin 15 asteen ”lämpöön”. Ja Malagan lentokentältä jatkoin taksilla parinkymmenen kilometrin matkan Fuengirolan ranta- ja lomakaupunkiin, jossa Ukki oli viihtynyt yksin viikon edellisen yhteisen viikkomme jälkeen.

Kiva palata, varsinkin kun sain Muru-koiran hoitoasiat (täällä) järjestykseen. Toisen lomaviikkoni ajan Muru selviää Juniorin, Koira-Even (täällä) sekä Esikoisen ja hänen poikiensa vuorohoidossa. Murun hoidossa suurin ongelma on pikkukoirani eroahdistus - ei vain minusta, vaan lähi-ihmisestä. Eroahdistus on kehittynyt viimevuosina, kun yksin asuessani ja eläkkeelle jäätyäni olen jatkuvasti ja joka paikassa sen kanssa. Ja Muru on kuin salaa unohtanut yksin olon taidon, jonka se aiemmin osasi. 

Päästyäni laukkuineni tuttuun loma-asuntoon (täällä) lähdimme Ukin kanssa myöhäiselle lounaalle läheiseen Serrano Playa-nimiseen rantaravintolaan. Viikon poissaoloni aikana monet lähistön kuppiloista ja ravintoloista ovat sulkeneet ovensa pitkän jouluvapaan ajaksi ja laittaneet oveen lapun, jossa kertovat palaavansa vasta helmikuun alussa. Näin tekee mm. hyväksi lounaspaikaksi toteamamme Bodequita del Tapeo (täällä) sekä majapaikkamme vieressä oleva italialaisen pariskunnan pitämä pieni ja mukava kahvila. 

Jälkimmäisestä oli jo ehtinyt muodostua meille ”oma” aamukahvipaikka, johon pistäydyimme lähes joka päivä parin kilometrin aamukävelyn jälkeen. Ja jossa saimme hyviä, puolitettuja ja pannulla lämmitettyjä kroisantteja voin ja hillon kanssa. Herkullinen kakkosaamupala :)

Mutta palataan eiliseen rantaravintolaan Serrano Playaan. Hyvin valmistettuja pieniä ja isoja katkarapuja, joiden espanjalaisissa nimissä edelleen sekoa - gambas tai langostinos… Sardiineja söin tällä kertaa friteerattuina, ja todeten että tykkään enempi noista pikkukaloista paistettuina tai grillattuina. 

Ihana taas syödä merta katsellen ja kuunnellen. Toppatakki tiukasti päällä, kuten useimmilla kanssasyöjillä, paitsi parilla brittinaisella jotka muista poiketen näyttivät tarkenevan loistavasti lyhyissä hameissa ja hihattomissa puseroissa :)


Osa Serrano Playan kala-katkarapuvartaasta

Muisto italialaiskahvilan sopivasti lämmitetyistä kroisanteista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti