lauantai 9. joulukuuta 2023

Kaupungin keskus

Kirkko Av. Condes de San Isidro -kadulta kuvattuna

Pitihän minun Fuengirolassa käydä yhdessä kirkossakin :) Kirkossa, johon ei voinut olla päivittäin törmäämättä, sillä se sijaitsi pienen kaupungin keskusaukiolla eli Plaza de la Constitucion -aukiolla (suom. Perustuslain aukio). Tämä Parroquia de Nuestra Senora del Rosario -niminen katolinen kirkko on rakennettu 1920-luvulla, ja omistettu kaupungin suojeluspyhimykselle Neitsyt Marialle, kuten suuri osa maailman katolisista kirkoista. 

Kirkon nimessä oleva Rosario (suom. ruusukko) tarkoittaa sekä sen nimistä rukousta että rukousnauhaa, jonka avulla ko rukous rukoillaan. Kirkon nimi viittaa jotenkin myös Ruusukon veljeskuntaan, joka on yksi katolisen kirkon lukuisista sisäisistä yhteisöistä. Ymmärrykseni uskontojen ja eri kirkkokuntien historiasta ja nykyisyydestä on olematon, ja yrittäessäni selvittää jotain yksityiskohtaa, sekoan totaalisesti netin selityksiin. 

Joten luovutan suosiolla ja jätän asian viisaammille. Tyydyn tietoon, että kyseessä on Neitsyt Marialle omistettu katolinen kirkko :)

Valkoiseksi rapattu kirkko oli ulkoa mielenkiintoinen, ja etenkin Condes de San Isidro -kadulta katseltuna jopa kaunis. Sisältä kirkko oli makuuni liian kromeluuri, kuten useimmat katoliset kirkot, vaikkei pahimpia ollutkaan

Kävin kirkon sisällä kerran. Kiersin ison kirkkosalin ja pysähtelin katsomaan lukuisia pyhäinkuvia. Ja se riitti minulle tästä kirkosta :)


Pääovi aukeaa Plaza de la Constitucion -aukiolle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti