keskiviikko 6. joulukuuta 2023

Löytyihän se :)


Ravintola joka täytti odotukseni :) Ravintola, joka oli mukavan rento ja kohtuuhintainen, mutta ennen kaikkea, jossa sain maukasta, espanjalaista ruokaa. Ja jossa oli kaikkinensa minua miellyttävä fiilis. Tai ehkä en voi sanoa että ravintola löytyi, sillä olinhan useana päivänä kävellyt sen ohi. Mutta vasta eilen kiinnitin siihen huomiota eli huomasin sen. 

La Bodequita del Tapeo -nimistä paikkaa piti keski-ikäinen pariskunta yhden nelikymppisen naisen avustuksella. Ravintola ei ollut koolla pilattu, mutta lounasaikaan (klo 12-16) se oli lähes täynnä, ja sen baaritiskillä notkui äänekkäitä espanjalaisia ukkoja. Ja se oli suljettu siestan aikaan neljästä seitsemään. Kaikki merkkejä, että sieltä saattaisi löytää paikallista, hyvää ruokaa. Ja merkkejä, joita myös blogiystäväni MK aiemmassa kommentissaan kehotti etsimään :) 

Ja tämä piti paikkansa :) Ruokalistalta - tapas y raciones eli suupaloja ja annoksia - valitsimme jaettavaksi viisi annosta, joissa oli mustekalaa, simpukoita, perunamunakasta ja tomaattisalaattia. Näistä etenkin Pulpo Gallega (galicialainen keitetty mustekala perunapedillä) ja Tomate picado (pilkottua tomaattia valkosipulin kanssa) olivat tosi herkullisia. Myös grillatut mustekalan renkaat ja perunamunakas olivat ihan jees-annoksia. Keitetyt pikkusimpukat sen sijaan olivat aika mauttomia, vaikka keitinliemi sellaisenaan ja leivällä dipattaessa oli hyvää.

Eli paras kokemus jäi viimeiseksi, sillä huomenissa lennän takaisin lumiseen Suomeen. Parempi näin kuin jos loman paras olisi koettu ensimmäisenä päivänä :)

Tomate picado

Pulpo Gallega 

Tortilla de patatas

2 kommenttia:

  1. Hyvä ravintola odotti teitä! Tuttuja ruokia söitte. Kun olen löytänyt etelässä hyvän kalaravintolan, olen syönyt siellä useamman kerran saman loman aikana vaihdellen ruokia. Kranttu kun olen.

    Hyvää itsenäisyyspäivää! 🇫🇮 Tervetuloa kotiin!
    MK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MK. Tuiskuun tulossa, InnaAnni

      Poista