maanantai 4. joulukuuta 2023

Bioparc yllätti


Olin aamulla hermostunut, sillä Suomessa oli tullut yllättäviä ongelmia Muru-koiran hoidossa. Halusin vain kotiin, jotta olisin voinut yrittää järjestellä asioita, mutta olin jumissa Espanjassa saattaen ainoastaan toivoa, että torstain lento Suomeen tulisi mahdollisimman pian. Eikä harmiani yhtään vähentänyt se, että puolilta päivin sain tiedon, että huomiseksi varaamani Caminito del Reyn vaellus jouduttiin perumaan vetäjän sairastuttua. 

Jotain piti keksiä, jotta saisin ajatukset pois murheista - ja kotiinlähtö-toiveista :) Päätin lähteä käymään Fuengirolan eläintarhassa. 

Päätös osoittautui paremmaksi kuin olisin uskonut. Kaupungin keskellä 1970-luvulta lähtien ollut pieni ja ahdas eläintarha oli uudistettu perusteellisesti 1990-luvun lopussa ja avattu vuonna 2001 uudelleen Bioparc-nimisenä. Edelleen pienenä, mutta ei enää ahtaana.

Joulukuisena maanantaina yleisöä oli vähän ja lähes kaikki tarhan yli 200 eläin- ja lintulajia oli helposti nähtävissä. Ihastelin kookkaita gorilloja ja leikkisiä orangeja, värikkäitä lintulajeja ja unisia krokotiileja. Jännittäviä kaloja ja uteliaita pikkunisäkkäitä. 

Eläinten elinolosuhteet vaikuttivat hyviltä, vaikka vankeus ja häkeissä pitäminen herättääkin ristiriitaisia tunteita. Näistä ajatuksista huolimatta Bioparc yllätti rauhallsuudellaan, levollisuudellaan ja siisteydellään.

Mieleni onneksi rauhoittui rehevässä ja vehreässä eläintarhassa, vaikka Murun hoito-ongelmat eivät vielä ratkenneetkaan…2 kommenttia:

 1. Hyvä, että murehtimiseen löytyi väliaikainen lääkitys. Toivottavasti hoito-ongelma on saatu ratkaistuksi.
  Terveisiä Herttoniemen Fastholmasta ja ruokintapaikkani lukuisilta tinteiltä, sinitiaisilta, käpytikoilta, mustarastailta ja pähkinänakkelilta. Keli on talvinen ja kylmä. MK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murun asiat järjestyksessä torstaihin asti. Hyvä näin. Yllättävän nopeasti täällä on unohtanut Suomen lumiset kadut, mutta eiköhän viimeistään perjantaina palaudu Suomen talviarkeen :) Terv OnnaAnni

   Poista