tiistai 31. lokakuuta 2023

Mökin mimmi

Maisa Majakka: Duck dress II, 2023

Viime kesänä Taattisten tilan kesänäyttelyssä oli esillä mm. keraamikko Maisa Majakan ihmisfigureja, joita hän oli työstänyt Tilan kesäkuisessa taideresidenssissä (täällä). Residenssin kolme taiteilijaa käyttivät tilalla ollessaan pääosin kotimaista savea, mm. viereisestä Taattistenjärvestä nostettua sinisavea (täällä). 

Tykästyin Maisan savineitoihin, joita viime keväänä oli esillä myös Taidehallin Nuoret 2023 -näyttelyssä Helsingissä. Lopulta päätin ostaa yhden Taattistenjärven savesta tehdyn, noin 30 senttiä korkean keramiikkapystin. Valitsin Duck Dress II -nimisen teoksen, joka kuvasi pitkätukkaista nuorta naista, jonka ympärille oli puettu ankan höyhenpuku ja kaulaan kiedottu ankan pää keltaisin nokkineen - ikäänkuin myös muistoksi Tilalla vapaasti taapertavista ankoista. 

Nyt höyhenpukuinen nainen tuijottaa minua takan reunalta mökkiaamuisin, kun istun vastapäisen sohvan nurkassa lueskellen hesaria ja odotellen aamun valkenemista. Ja edelleen karkeatekoinen savineito viehättää minua - ja muistuttaa Tyttärien Tilasta :)


2 kommenttia:

  1. Onpa ihana! Kerrassaan lumoava! Tähän täytyy tutustua lähemmin. Taiteenystävä Blyygi Blumsteri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten makumme käyvät yksiin. Mökkiterveisin, InnaAnni

      Poista