torstai 19. lokakuuta 2023

Kukkia kotona

Orkidea Hakaniemen Hallin kukasta

Tykkään kukista. Tai voisin jopa sanoa, että rakastan kukkia. Eikä niiden tarvitse olla kukkivia kukkia, sillä rakastan (lähes) kaikkia kasveja. Luonnossa ja  puutarhassa - ulkona ja sisällä - isoja ja pieniä. Mutta tekokukkia kammoksun…

Entisten viherkasvien lisäksi tällä hetkellä kaksiotani kaunistaa kolme uutta kukkajuttua. Olohuoneen kivisellä ikkunalaudalla hehkuu keskikokoinen orkidea, jonka ostin Hakaniemen hallista Hallin kukka -nimisestä kukkakaupasta. Hallin kukka on pitkään ollut yksi suosikkikukkakaupoista, kuten helmikuussa 2022 kirjoitin (täällä). Kaunista, hyvälaatuista ja tuoretta.

Olen useamman kerran ostanut samanlaisen orkidean kotiin tai lahjaksi. Se on suht hintava - 40 euroa - mutta tosi tanakka, kaunis ja runsaskukkainen. Ja ennen kaikkea se kukkii komeasti yleensä vähintään kolme kuukautta putkeen. Eli hintansa väärtti :)

Ruokapöydällä on syksyinen leikkokukkakimppu, jonka ostin kävelyretkellä tutusta Eiran kukkakioskista Eiran sairaalan vieressä (täällä). Erityisesti Muru on ihastunut kioskiin eikä sitä koskaan ohiteta pysähtymättä. Myyjiltä nimittäin löytyy taskuista tai laatikoista aina joku herkkupala ohikulkeville nelijalkaisille :)

Kolmas uusi kukkajuttuni on jonkinsortin lehtikaktus, jonka ostin syyskuussa Salon Secondhandmarket-kirpputorilta 6,5 eurolla. Se sopii loistavasti muiden jukkapalmujeni ja kirppari-kaktusteni joukkoon. 

Kunnon ruskaa odotellessa. Toistaiseksi on näkynyt vain keltaista ja vaisua ruskeaa, mutta ehkä komea punainen ehtii vielä mukaan ruskakisaan…

Syyskimppu Eiran kukkakioskilta

Lehtikaktus Salon Secondhandmarket-kirpputorilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti