perjantai 25. helmikuuta 2022

Kukkia hallista


Hakaniemen halli on yksi lemppareistani Helsingissä. Ostan sieltä usein kalaa, väliin vihanneksia tai leipää, joskus juustoja tai lihaa, etenkin lammasta. Väliin käyn hallissa vain kahvittelemassa tai lounastamassa. Ja monesti ainoastaan lampsin hallin käytävillä katsellen ja haistellen sekä kauppiaiden tarjontaa tutkien ja hypistellen.

Tänään pistäydyin taas hallissa - tällä kertaa tuorepuurolla Hallikahvilassa. Samalla piti - tietty - käydä kurkkaamassa vieressä olevan Hallin kukan tarjontaa. Perinteinen kukkakauppa, josta talviaikaan ostan usein valmiita kimppuja ja ruukkukukkia - aina hyväkuntoisia, kestäviä ja kauniita. Keväiset tulppaaniniput ja kesän puutarhakukat sen sijaan ostan pääsääntöisesti torin tutuilta ulkomyyjiltä.

Menin Hallin kukkaan vain katsomaan, mutta lähdin - tietty - kantaen kahta isoa kukkapakettia, joista toisessa oli perinteinen matala sekakimppu ja toisessa kolmehaarainen, keskikokoinen ruukkuorkidea. Tällä kertaa molemmat löysivät paikkansa Punavuoren kaksiosta, vaikka usein ostan aikuisille lapsilleni, Äitimuorille tai Siskolle.

Kukkia mielen rauhoittamiseen järkyttävien sotatapahtumien keskellä…


2 kommenttia: